Antena Meniu Search
x

Video Primarul Vergil Chiţac, la un an de la mandat. Recunoaște, cu sinceritate, că unele promisiuni electorale sunt "aberații"

Lupta pentru fotoliul de primar al Constanței a fost, poate, una dintre cele mai tensionate. După 20 de ani în care locuitorii de la malul marii și-au ales edili sociali democrați, 2020 a venit cu o schimbare. Liberalul Vergil Chițac a câştigat bătălia, cu o campanie în care a vorbit despre parcări, despre refacerea clădirilor istorice din centrul oraşului, despre spitale noi şi spaţii verzi. Ce s-a întâmplat la un an de la promisiuni? Edilul a recunoscut că unele proiecte sunt..., cităm, "o aberație". 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 07.10.2021, 16:05

Vezi și

Respectarea promisiunilor cu care a câştigat cursa electorală nu este punctul său forte. "Faţade care-ţi plac, nu care-ţi cad în cap". Aşa suna sloganul. La un an distanţă însă...

Andreea Filip, reporter Observator: Ţiglele de pe Muzeul de Istorie cad bucată cu bucată. Nu de puţine ori, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a intervenit pentru a degaja zona. De altfel, de jur împrejurul clădirii există o panglică care avertizează pericolul.

Fostul palat al navigaţiei, Casa Embiricos, cândva mândria oraşului, e acum doar un prizonier al birocrației. Și al neputinței. Primarul zice că are un program, dar...

Vergil Chițac, primar Constanța: La Embiricos nu s-a înscris nimeni la licitație.

Pe acelaşi subiect

Reporter: De ce credeți că nu s-a mai înscris nimeni?

​Vergil Chițac, primar Constanța: Pentru că sunt mai mari prețurile la materialele de construcție.

Dar soluţii există mereu pentru Constanța: noi promisiuni

Vergil Chițac, primar Constanța: Dacă faceți din banii dumneavoastră, nu plătiți impozit 5 ani, dacă nu aveți bani, va acordăm un împrumut pe care îl puteți restitui în 5 ani fără dobândă.

"Înverzim Constanţa" trebuia să fie un proces de regenerare urbană. Primăria a fost deja amendată de Garda de Mediu cu 50.000 de lei pentru lipsa spaţiilor verzi. 

Andreea Filip, reporter Observator: Înainte, aici era un parc, cu multă vegetaţie şi chiar un loc de joacă pentru copii. Între timp, s-a transformat într-o parcare improvizată, cu iarbă crescută haotic şi foarte multe gunoaie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Primarul Tomisului spune că de vină e vremea. 

Vergil Chițac, primar Constanța: Nu sunt spații verzi că în vest, dar îți poți duce copilul la joacă. A fost un an secetos, apoi unul ploios.

Şoferii au fost convinşi să voteze cu promisiunea că vor avea unde să-şi parcheze maşinile.

Vergil Chițac, primar Constanța: Vom construi parcări în cartiere, unde este nevoie. 

A trecut un an, parcările sunt doar pe hârtie în Constanța

Nici măcar primarul nu mai e pe cât de optimist era în campanie.

Vergil Chițac, primar Constanța: Să spunem noi acum că vom face parcări pentru atâtea mașini e o aberație.

Ceva mai multe speranţe sunt pentru un spital nou. Există spaţiu, iar studiile de fezabilitate sunt în curs. Altfel, primarul spune că ar face multe, dar n-are cu ce. Şi nici cu cine. 

Vergil Chițac, primar Constanța: Eu pun presiune pe oamenii din primărie. 

Reporter: Da, se aude prin oraș. 

Vergil Chițac, primar Constanța: Asta e, altul mama nu mai face!

Stând strâmb şi judecând drept, la un an de la alegeri, toate proiectele sunt, în cel mai bun caz, în stadiul de studiu de fezabilitate. Mai sunt 3 ani de mandat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Exclusiv Observator » Primarul Vergil Chiţac, la un an de la mandat. Recunoaște, cu sinceritate, că unele promisiuni electorale sunt "aberații"