Antena Meniu Search
x

Video ''Te duci la spital ca să te vindeci, nu ca să mori ars!'' Una dintre victimele incendiului de la Spitalul din Constanța se vindecase de Covid şi aştepta să fie scoasă de la ATI

Intoxicaţi cu fum! Aşa au murit cei şapte bolnavi internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Cel puţin unul dintre ei se vindecase de COVID-19 şi aştepta să se elibereze un loc în saloane, ca să plece de la Terapie Intensivă. Nu a mai apucat pentru că incendiul a curmat şapte vieţi în câteva minute. Rudele pacienţilor decedaţi sunt revoltate şi vor să afle exact ce s-a întâmplat cât mai repede. Urmează imagini şi informaţii cu puternic impact emoţional.

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 20:16

Vezi și

Cătălin Satcău: Oamenii ăia au trecut prin calvarul morţii!

Durere, neputinţă, revoltă. Aşa arată iadul pentru rudele victimelor de la Spitalul de Boli Infecţiose din Constanţa. 

Cătălin Satcău: A venit fratele meu, disperat. Vedeţi că arde spitalul din Constanţa! Şocat sunt. 

Cătălin şi Sânziana şi-au pierdut mama. Cei doi îşi stăpânesc cu greu furia faţă de un sistem care în loc să le însănătoşească părintele, l-a condamnat la o moarte cruntă.

Pe acelaşi subiect

Cătălin Satcău: Oamenii pe jos, în saci. Ca pe nişte animale, arşi, carbonizaţi! Mi-au omorât-o! Ca pe un câine!

Sânziana Satcău: Mi-am pierdut mama, ce poate fi mai rău de atât? Te duci la spital ca să te vindeci, să te faci bine. Nu ca să mori ars!

Femeia de 65 de ani îşi revenise după tratament şi aştepta să fie scoasă de la Terapie Intensivă. Din nefericire, acest lucru nu s-a întâmplat.  A avut cele mai grave arsuri dintre cei şapte oameni ucişi de foc. 

''Deşi nu mai avea Covid-19, era intr-un ATI în care era suport Covid. Nu fusese transfertă din lipsă de spaţiu. Aşa i s-a spus familiei.''

Cauza morţii este clară: ''Pe acest ceritifcat se arată că întrerurea ventilaţiei mecanice practic a dus la decesul pacientului.''

Familiile victimelor incendiului de la Constanţa sunt împietrite de durere

Azi, la morga din Constanţa, rudele celor care şi-au pierdut apropiaţii au venit să-i identifice. Sunt împietriţi de durere. 

''Este foarte dureros, e un coşmar. Din care nu o să mă mai pot trezi niciodată. E o pierde imensă, era mama mea.'' 

''E strigător la cer. În numai 2 săptămâni şi nu mai recunoşti un om lângă care ai trăit o viaţă, de când te-ai născut.''

''Este arsă, pe picioare. Am recunoscut-o, s-o luăm acasă, s-o înmormântăm, îi omoară ca pe nişte câini.''

Procurorii au stabilit exact ce i-a ucis pe oamenii prinşi în capcana flăcărilor. 

Zafer Sadac, procuror de caz: Principala cauză este intoxicaţie cu fum. Aveau funingine în căile respiratorii şi două aveau arsuri mai mari faţă de celelalte.

Au fost clipe de coşmar şi pentru medicii care au încercat să-i salveze pe pacienţi din infern. 

Eugenia Muja, medic boli infecţioase: A fost o zi extrem de grea. A fost dimineaţa. Pentru că a fost dimineaţa, lucrurile au decurs mult mai repede decît ar fi decurs într-o gardă nocturnă. 

Un tablou traumatizant chiar şi pentru cei care sunt obişnuiţi să vadă zilnic suferinţa.

Eugenia Muja, medic boli infecţioase: A fost cumplit pentru cei care au murit. Condoleanţe.

Doi dintre pacienţii evacuaţi în urma incendiului sunt în stare gravă.

Crina Kibedi, Spitalul județean Constanța: Ceilalţi prezintă forme medii şi uşoare de boală. Niciunul dintre ei nu a suferit arsuri 

Anchetatorii trebuie să stabilească acum ce a dus la această nenorocire.

Silviu Coșa, prefect: Vom face o investigaţie documentară, documentele şi rezultatele investigaţiilor le vom trimite corpului de control al primului ministru. 

La spitalul de boli infecţioase de la Constanţa încă se efectuează cercetări la faţa locului. În sprijinul autorităţilor locale au venit şi specialişti de la Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ''Te duci la spital ca să te vindeci, nu ca să mori ars!'' Una dintre victimele incendiului de la Spitalul din Constanța se vindecase de Covid şi aştepta să fie scoasă de la ATI