Antena Meniu Search
x

Video Primele autobuze electrice chinezeşti au ajuns în dotarea STB, dar fără staţiile de încărcare. Preţul unui vehicul este de 2.9 milioane de lei

Primele 10 autobuze electrice chinzeşti care vor circula prin Bucureşti au ajuns astăzi, iar săptămânile următoare vor fi urmate de încă 90. Vestea rea este că staţiile de încărcare rapidă nu au fost livrate, iar fără ele, noile vehicule vor rămâne în depou. O echipă Observator a filmat astăzi, în exclusivitate, autobuzele.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 30.10.2023, 09:27

Vezi și

51 de autobuze electrice au ajuns aseară în portul Constanţa, aduse cu vapoare din China. Primele au fost aduse în Bucureşti azi-dimineaţă, pe trailere. Acesta este unul din cele 10 autobuze electrice ce au ajuns astăzi în Bucureşti. A fost adus aici, în curtea producatorului,  pentru dotări suplimentare. Imediat dupa ce se vor monta camerele de supraveghere, sistemul care numără călătorii din autobuz dar şi afişajul electronic si sistemul audio, autobuzul va ajunge in Depoul Bujoreni.

Cele 100 de autobuze electrice costă 300 de milioane de lei

"Este practic prototipul este cel pe care se echipează prima dată celelalte urmand a fi realizat conform acestei prime bucăti. Celelalte bucăti vor fi echipate in Depoul Bujoreni STB", a declarat Bogdan Domnescu, director tehnic. Autobuzele au 300 de kilometri autonomie, 12 metri lungime şi 89 de locuri, dintre care 30 pe scaune. Receptia lor ar putea fi gata in doua saptamani, după care vor fi puse în circulaţie pe 14 linii. Pasagerii vor călători mai confortabil cu autobuzele electrice, dar şoferii parcă sunt şi mai nerăbdători.

Cei mai norocoşi vor fi soferii care vor avea ocazia să conducă aceste autobuze noi pentru că sunt dotate cu scaune cu masaj. Pe lângă asta, acest scaun are si incălzire. Autobuzele se vor încărca printr-un pantograf montat pe autobuz, cu staţii de încărcare ce încă nu au ajuns,  însă, la Bucureşti. Directorul STB promite că le vom vedea pe traseu de anul viitor. "Noi acum suntem în procedură, schimbăm lista de investiţii despre cum să achiziţionăm şi staţii rapide pe care găsim soluţii să le montăm la capete de linii ori acolo unde sunt imperios necesare", a declarat Daniel Istrate, directorul STB. Cele 100 de autobuze electrice costă 300 de milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Exclusiv Observator » Primele autobuze electrice chinezeşti au ajuns în dotarea STB, dar fără staţiile de încărcare. Preţul unui vehicul este de 2.9 milioane de lei