Antena Meniu Search
x

Video Reporterul Observator Laurențiu Rădulescu, corespondență din Ucraina: Tensiuni în creștere în republicile autoproclamate

Situaţia se înrăutăţeşte de la o zi la alta în republicile autoproclamate. Teritoriile sunt dominate de separatişti, iar atacurile cu muniţie de calibru mare, aşa cum aţi văzut, s-au înmulţit. Echipa Observator se află în regiune și transmite ultimele informații de pe linia frontului.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 23.02.2022, 20:15

Vezi și

”Este din ce în ce mai rău, iar Ucraina este pe marginea prăpastiei, așa cum nu a mai fost până acum”, spune reporterul Observator care a stat de vorbă cu oamenii afectați cumplit de conflictul ruso-ucrainean.

Iar motivele de îngrijorare sunt din ce în ce mai numeroase, după ce pe rețelele de socializare au început să apară filmări cu tancuri rusești care s-ar îndrepta spre Mariupol, un oraș de o importanță strategică deosebită. Pe lângă faptul că este un port important la Marea Azov, Mariupol reprezintă singura cale rutieră care leagă teritoriile separatiste de Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Miercuri seară, Consiliul UE a anunțat că a convenit asupra unui nou pachet de sancţiuni impuse Rusiei, drept răspuns la decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk din Ucraina ca entităţi independente, precum şi la decizia ulterioară a preşedintelui rus de a trimite trupe militare în acele regiuni, conform unui comunicat al Consiliului.

Sunt vizaţi 351 ai Dumei de Stat, care au votat în favoarea apelului adresat preşedintelui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa autoproclamatelor ”republici” Doneţk şi Lugansk.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Reporterul Observator Laurențiu Rădulescu, corespondență din Ucraina: Tensiuni în creștere în republicile autoproclamate