Antena Meniu Search
x

Video Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Cele 4 puncte pe care Zelenski le va discuta cu liderii Europei: măsuri de securitate fără precedent în capitala Ucrainei

Ucraina se pregătește pentru cel mai important moment, din punct de vedere politic și decizional, de la începutul războiului până acum. Măsurile de securitate care au fost luate în Kiev pentru ca totul să fie ...cât se poate de sigur sunt fără precedent pentru forțele armate ucrainene. În Capitala Ucrainei este și echipa Observator formată din Sonia Simionov și Gabriel Crișan, singura echipă de jurnaliști din România acreditată la acest eveniment.

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 02.02.2023, 21:59

Vezi și

Nici nu ştiu dacă aş putea spune că în acest moment Kievul este unul dintre cele mai sigure oraşe din Ucraina sau unul dintre cele mai vulnerabile. Putem vorbi despre siguranţă pentru că am fost astăzi, 2 februarie, şi am filmat în mai multe locuri din capitala Ucrainei, am fost şi în afara oraşului şi am văzut sute de poliţişti şi militari care au format dispozitive de securitate.

Aş putea spune şi că este cel mai vulnerabil loc şi prin prisma ameninţărilor venite în ultimele ore de la Moscova, dar şi prin prisma faptului că aici s-au adunat toţi liderii europeni. Mâine, 3 februarie, Volodimir Zelenski îşi doreşte să pună în faţa liderilor europeni mai multe probleme ale Ucrainei. În primul rând, vorbim despre problema energiei care este una reală. O simţim şi noi de două zile de când transmitem din Ucraina, oamenii au electricitate cu porţia, între 4 şi 6 ore pe zi, conform unui grafic. Se va discuta, bineînţeles, despre aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană, despre ajutoarele umanitare şi cel mai probabil se va pune şi problema reconstrucţiei ţării după război.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Exclusiv Observator » Sonia Simionov, corespondență din Kiev. Cele 4 puncte pe care Zelenski le va discuta cu liderii Europei: măsuri de securitate fără precedent în capitala Ucrainei