Antena Meniu Search
x

"11 membri ai familiei mele au murit". 100 de morţi în Brazilia, în urma furtunilor puternice

O sută de oameni au fost declaraţi morţi după ce ploile torenţiale din ultimele zile au declanşat alunecări de teren şi inundaţii severe lângă oraşul Recife din nord-estul Braziliei.

de Redactia Observator

la 01.06.2022, 13:14

O sută de oameni au decedat, iar autorităţile continuă căutarea celor daţi dispăruţi după ce cartiere întregi din regiune au fost luate pe sus de către torenţii de noroi. Preşedintele Jair Bolsonaro a postat un videoclip pe reţelele de socializare în care este surprins zburând într-un elicopter deasupra zonei din nord-estul Braziliei. Acesta a declarat apoi că aterizarea ar fi fost mult prea riscantă din cauza instabilităţii solului.

Inundaţiile şi alunecările de teren au revendicat sute de vieţi în Brazilia de la începutul anului. "Mi-am pierdut sora, cumnatul... 11 membri ai familiei mele au murit. Este extrem de dificil", a declarat în lacrimi un bărbat pentru postul TV Globo. 1.200 de salvatori, cu bărci şi elicoptere, au fost trimişi în regiunea Pernambuco în momentul în care a erupt furtuna.

Încălzirea globală declanşează o altă catastrofă naturală

Specialiştii pun condiţiile meteorologice extreme pe seama fenomenului climatic din Oceanul Pacific, cunoscut sub numele de La Niña. Încălzirea globală este un factor determinant pentru furtunile abundente din Brazilia, iar experţii confirmă faptul că temperaturile au crescut cu 1,2°C de la începutul erei industriale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » "11 membri ai familiei mele au murit". 100 de morţi în Brazilia, în urma furtunilor puternice