Antena Meniu Search
x

Sute de migranţi, prinşi când încercau să intre în SUA, înghesuiţi în camioane frigorifice. Nouă dintre ei aveau COVID

Poliţiştii de frontieră au descoperit peste 600 de migranţi originari din America Centrală, care încercau să treacă graniţa în Statele Unite, ascunşi în trei camioane de marfă. Nouă persoane au primit rezultat pozitiv în urma testelor pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2.

de Redactia Observator

la 08.10.2021, 22:51

Poliţiştii de frontieră din Mexic au descoperit peste 600 de migranţi, ascunşi în trei camioane de marfă
Poliţiştii de frontieră din Mexic au descoperit peste 600 de migranţi, ascunşi în trei camioane de marfă - Twitter Instituto Nacional de Migración

Poliţia din Mexic a publicat un videoclip în care oamenii legii verifică un camion de marfă, descoperind înăuntru sute de migranţi, înghesuiţi pe podea, îmbrăcaţi cu haine groase şi cu chipurile ascunse sub glugă. Aproape toţi purtau măşti de protecţie, relatează Reuters. Din cele 652 de persoane ascunse în camioanele frigorifice albe, aproape 200 erau copii şi adolescenţi neînsoţiţi, se arată într-un comunicat. 

Nouă bolnavi de COVID-19, în camioanele pline de migranţi

Un număr însemnat de locuitori din America Centrală, precum şi cetăţeni haitieni pătrund sau încearcă să ajungă, fraudulos, pe teritoriul Statelor Unite, fugind de sărăcie şi condiţiile rele de viaţă de acasă. Potrivit unei surse Reuters, circa 90% din oamenii descoperiţi în cele trei camioane veneau din Guatemala. Migranţii au fost transferaţi într-un centru special, unde consultanţii îi vor ajuta să îndeplinească formalităţile legale sau să revină acasă. Cu toţii au fost testaţi pentru COVID-19, iar nouă persoane au fost depistate cu virusul SARS-CoV-2, având simptome uşoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Sute de migranţi, prinşi când încercau să intre în SUA, înghesuiţi în camioane frigorifice. Nouă dintre ei aveau COVID