Antena Meniu Search
x

19 morţi şi 32 de răniţi, după un accident într-un tunel alpin din Afganistan. Un camion cu combustibil s-a răsturnat şi a luat foc

19 oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi câţiva zeci au fost răniţi, după un accident în tunelul alpin Salang, care leagă capitala Afganistanului de nordul ţării.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.12.2022, 17:08

Imagini de la faţa locului
19 morţi şi 32 de răniţi, după un accident într-un tunel alpin din Afganistan - Twitter

Treizeci şi şapte de persoane au fost rănite în accidentul din tunelul Salang, situat la aproximativ 90 km nord de Kabul, potrivit lui Qari Yusuf Ahmadi, purtător de cuvânt adjunct al administraţiei talibane.

”Emiratul Islamic îşi exprimă cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor şi... solicită, de asemenea, tuturor agenţiilor relevante să depună eforturi mai mari şi serioase pentru a preveni reapariţia unor astfel de incidente teribile”, a spus Ahmadi, potrivit News.

Numărul victimelor ar putea creşte

Postul local de radio Tolo, citând Ministerul Lucrărilor Publice, a afirmat că un camion cu combustibil s-a răsturnat şi a luat foc în tunel sâmbătă seara. Incendiul fusese stins duminică, dar tunelul a fost închis traficului, iar numărul victimelor ar putea creşte, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului.

Tunelul construit de sovietici, lung de 2,6 km, este o realizare inginerească istorică şi leagă Kabulul şi nordul Afganistanului, conectând subcontinentul indian de Asia Centrală printr-o trecătoare de munte la 3.400 de metri altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » 19 morţi şi 32 de răniţi, după un accident într-un tunel alpin din Afganistan. Un camion cu combustibil s-a răsturnat şi a luat foc