Antena Meniu Search
x

A treia oara intr-un an: 25 de romi au pus stapanire pe centrul Londrei

25 de rromi originari din Romania au pus stapanire pe centrul Londrei, a treia oara intr-un an. Indiferenti la protestele primariei si ale politiei, romii si-au instalat tabarele pe iarba, fix intr-o zona inconjurata de hoteluri de cinci stele

Vezi și

Faimosul Hyde Park a devenit casa, dulce casa, pentru oaspetii din Romania. Si-au instalat tabarele pe iarba din buricul Londrei, la doi pasi de Marble Arch, una dintre cele mai scumpe zone din lume. Satra nu pare sa se sinchiseasca de privirile incruntate ale localnicilor, vizibil deranjati. S-a obisnuit si cu vizitele zilnice ale politistilor englezi.

Insistenti sunt si reprezentantii Primariei Londrei, dar, pana acum, niciunul nu i-a convins sa plece in Romania. Sau macar sa nu mai cerseasca. Abia cand dau de greu, romii spun autoritatilor ca vor sa stranga bani si sa plece imediat in tara lor. Asa au facut in perioada Olimpiadei, dar si in decembrie, de sarbatori. De fiecare data, au revenit.

Ambasadorii Romaniei si Bulgariei in Marea Britanie au fost chemati la audieri, in Parlament. Britanicii se tem ca de la 1 ianuarie, cand vor fi ridicate restrictiile pe piata muncii, vor fi invadati.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » A treia oara intr-un an: 25 de romi au pus stapanire pe centrul Londrei