Antena Meniu Search
x

Video 6 morţi şi 40 de răniţi după ce o maşină a intrat în mulţimea care participa la un carnaval, în Belgia: "Nu credem că a avut o motivaţie teroristă"

Cel puţin 6 oameni au murit şi aproape 40 au fost răniţi în timpul unui carnaval din Belgia. O maşină a lovit cu viteză mulţimea adunată la primele ore ale dimineţii pentru a petrece pe străzile unei mici localităţi de lângă Bruxelles. Şoferul şi pasagerul au fugit, însă au fost arestaţi de poliţie. Pentru moment, pista teroristă nu a fost exclusă, dar este considerată puţin probabilă.

de Redactia Observator

la 20.03.2022, 20:49

Vezi și

Sunt imagini filmate la primele ore ale dimineţii. Pe străzile satului valon era veselie şi voie bună, iar între 150 şi 200 de oameni de toate vârstele făceau ultimele pregătiri înaintea celui mai important eveniment cultural al anului. În jurul orei cinci, o maşină care rula cu peste o sută de kilometri la oră a lovit în plin mulţimea. La faţa locului au ajuns în scurt timp şi servicile de urgenţe care au acordat primul ajutor şi au constatat un bilanţ înspăimântător. "La acest moment bilanţul este de şase morţi la faţa locului, 10 răniţi în stare gravă, 10 răniţi mai puţin grav şi 17 răniţi uşor", a declarat Claude Hautain, director servicii de urgenţă. După ce a călcat zeci de oameni, şoferul a încercat să fugă, însă atât el cât şi pasagerul din maşină au fost prinşi şi arestaţi de poliţie.

Cei doi au 31 şi respectiv 33 de ani, nu au mai avut în trecut probleme cu legea şi locuiesc în oraşul La Louviere, situat la 5 km depărtare. Anchetatorii au început investigaţia şi nu exclud nicio pistă. "Nu credem că a fost vorba de o motivaţie teroristă. La acest moment, nu există elemente care să sugereze că atacatorul să fi avut o motivaţie teroristă", a declarat Damien Verheyen, procuror. Festivităţile nu au fost anulate integral, dar atmosfera a fost însă una sumbră, departe de bucuria anilor precedenţi. Participanţii au ţinut un moment de reculegere îmbrăcaţi în tradiţionalele costume comice

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » 6 morţi şi 40 de răniţi după ce o maşină a intrat în mulţimea care participa la un carnaval, în Belgia: "Nu credem că a avut o motivaţie teroristă"