Antena Meniu Search
x

60 de români angajaţi să muncească la fermele agricole din insulele din Canalul Mânecii au plecat acasă, după două săptămâni, dintr-un motiv incredibil

60 de români angajaţi să muncească la fermele agricole din insulele din Canalul Mânecii au plecat acasă după două săptămâni dintr-un motiv incredibil.

60 de români angajaţi să muncească la fermele agricole din insulele din Canalul Mânecii au plecat acasă după două săptămâni dintr-un motiv incredibil - Jerssey Evning Post

60 de români angajaţi să muncească la fermele agricole din insulele din Canalul Mânecii au plecat acasă după două săptămâni dintr-un motiv incredibil. Fermierii se plângă acum că au rmas fără forţă de muncă şi recoltele lor ar putea fi compromise.

Charlie Gallichan, cel mai mare fermier din Insulele Canalului, a declarat pentru Jersey Evning Post că dintre cei 61 de muncitori români care au fost alocați să lucreze la ferma sa din Woodside Farms au rămas doar 15. "Munca acesta nu li se potrivea majorităţii dintre ei şi toţi s-au plâns că e prea frig. Într-un fel au dreptate, vremea a fost mizerabilă iar din cauza ploii noi am rpmas cu cartofii neplantaţi. Aducerea românilor nu a mers aşa cum speram şi nu ştiu de ce au ales să plece, dar totţi s-au plâns că e prea frig."

Gallichan a spus că la sfârșitul lunii ianuarie au sosit 75 de români. Cei care nu au rămas să lucreze pentru el s-au dus la alte ferme și crede că majoritatea au plecat, de asemenea, acasă. În total, 60 dintre cei 75 de români au părăsit locurile de muncă.

Uniunea agricultorilor din Jersey a dezvăluit luna trecută criza forței de muncă din industrie. Cu toate acestea, nu este o problemă numai pentru Jersey, deoarece fermierii din Marea Britanie și Europa se confruntă, de asemenea, cu o penurie de forță de muncă. Președintele Uniunii, Peter Le Maistre, a spus că a fost dezamăgit de faptul că românii, care aveau vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani, au plecat acasă: "E ruşinos că au considerat că munca e prea dificilă şi că e prea frig. Cei veniţi din România nu au muncit aşa cum ne aşteptam, acum căutăm oameni în altă parte."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » 60 de români angajaţi să muncească la fermele agricole din insulele din Canalul Mânecii au plecat acasă, după două săptămâni, dintr-un motiv incredibil