Antena Meniu Search
x

Video 75 de pacienţi Covid au murit, după ce s-a terminat oxigenul, la un spital din India

75 de pacienți au murit la un spital din India, în ultimele patru zile, din cauza lipsei de oxigen. Autorităţile spun că sunt "probleme logistice".

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 14.05.2021, 16:24

Medici în costum de protecţie transportă recipiente de oxigen în spital
Peste 70 de pacienţi au murit în câteva zile, după ce stocul de oxigel al spitalului din India s-a terminat - Profi Media

Goa Medical College and Hospital, cea mai mare unitate Covid din regiune, a înregistrat încă 13 decese vineri, după ce au fost raportate 15 decese joi, iar înainte de aceasta, 21 miercuri. Marţi, alte 26 de decese. Toate decesele s-au produs din cauza lipsei de oxigen, potrivit rapoartelor media din India, scrie The Independent.

Spitalul a raportat fluctuații privind aprovizionarea cu oxigen timp de șase nopți la rând. Rudele pacienților au început să trimită apeluri SOS pe rețelele de socializare, determinând oficialii din cadrul departamentului de sănătate, inclusiv secretarul de sănătate Ravi Dhawan, să se grăbească la spital pentru a se asigura restabilirea alimentării.

Ministrul sănătății din Goa, Vishwajit Rane, a declarat reporterilor la începutul săptămânii că a existat o deficiență în aprovizionarea cu oxigen și a solicitat o anchetă la Înalta Curte. Spitalul a asistat, de asemenea, la un număr covârșitoar de pacienți, în timp ce al doilea val al Indiei continuă să paralizeze sistemul de sănătate al țării. India a înregistrat 24 de milioane de infecții și cel mai mare număr de decese zilnice din această săptămână, 4.205. Cu toate acestea, potrivit experților, se crede că numărul real este mult mai mare.

Goa are cea mai mare rată de pozitivitate din țară - 48,1%, începând de joi seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » 75 de pacienţi Covid au murit, după ce s-a terminat oxigenul, la un spital din India