Antena Meniu Search
x

A crezut că și-a cumpărat câteva cărți vechi cu doar 1$, dar a descoperit că a pus mână pe ceva măreț: "Consecințele ar fi de neconceput!”

Un pasionat de istorie militară din China a făcut o descoperire cu adevărat alarmantă, după ce a cumpărat câteva cărți dintr-un centru de reciclare, cu doar un dolar.

de Redactia Observator

la 17.06.2024 , 10:50

A crezut că și-a cumpărat câteva cărți vechi cu doar 1$, dar a descoperit că a pus mână pe ceva măreț
A crezut că și-a cumpărat câteva cărți vechi cu doar 1$, dar a descoperit că a pus mână pe ceva măreț - Profimedia

Ministerul Securității de Stat din țară a dezvăluit povestea într-o postare pe rețelele de socializare joi. Autoritățile l-au lăudat pe bărbatul ieșit la pensie pentru că a raportat imediat incidentul și nu a spus despre ce era vorba în "cărție" pe care le cumpărase cu doar un dolar. În realitate, cărțile conțineau documente cu informații militare secrete. Bărbatul a fost identificat doar cu numele său de familie, Zhang, potrivit CBS News.

Descpierirea șocantă făcută de bătrân

„Domnul Zhang s-a gândit că a cumpărat secretele militare ale țării și le-a adus acasă”, au scris oficialii chinezi. „Dar dacă cineva cu interese ascunse le-ar cumpăra, consecințele ar fi de neconceput!”

Articolul continuă după reclamă

Postarea îl descrie pe Zhang ca fiind un fost angajat al unei companii de stat căruia îi place să colecționeze ziare și reviste militare. Zhang ar fi găsit două pungi cu cărți noi la centrul de reciclare și a plătit 6 yuani (85 de cenți) pentru patru dintre ele. Agenții securității de stat s-au grăbit să ajungă la centrul de reciclare după ce Zhang a raportat descoperirea făcută, potrivit postării. După o investigație, ei au descoperit că doi angajați ai armatei, care ar fi trebuit să distrugă peste 200 de cărți, le-au vândut centrului de reciclare - 30 de kilograme, în total - în schimbul a 20 de yuani (2,75 dolari).

Agenții au confiscat cărțile și armata a luat măsurile necesare pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Stiri externe » A crezut că și-a cumpărat câteva cărți vechi cu doar 1$, dar a descoperit că a pus mână pe ceva măreț: "Consecințele ar fi de neconceput!”