Antena Meniu Search
x

A murit Joe Turkel, cunoscut pentru rolurile din "Blade Runner" sau "The Shining". Actorul avea 94 de ani

A murit Joe Turkel, actor american cunoscut mai ales pentru rolurile din filmele "The Shining" şi "Blade Runner". Acesta s-a stins din viaţă la 94 de ani, la spitalul St. John's din Santa Monica, în California.

de Redactia Observator

la 02.07.2022, 18:21

Joe Turkel a murit la 94 de ani. Actorul, în filmul "The Shining"
Joe Turkel a murit la 94 de ani. Actorul, în filmul "The Shining" - Profimedia

Celebru pentru rolurile din "The Shining" şi "Blade Runner", actorul american Joe Turkel a murit la vârsta de 94 de ani la spitalul St. John's din Santa Monica, în California, potrivit Variety. Interpret prolific, Joe Turkel a devenit cunoscut datorită rolurilor secunde din trei filme ale lui Stanley Kubrick: “The Killing", "Paths of Glory" şi "The Shining" unde a fost barmanul Lloyd. Printre rolurile sale notabile, Joe Turkel a jucat şi în versiunea originală a "Blade Runner" din 1982, unde l-a interpretat pe excentricul creator Eldon Tyrell.

Cine a fost Joe Turkel. Actorul a murit la 94 de ani

Născut în Brooklyn în 1927, Joe Turkel a intrat în armata amerciană la vârsta de 17 ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După război, s-a stabilit în California pentru a deveni actor şi a obţine primul rol în cinema cu "City Across the River" în 1948, relatează news.ro.

De-a lungul carierei sale, Joe Turkel a interpretat nu mai puţin de o sută de roluri în film şi televiziune. Potrivit Variety, actorul şi-a scris memoriile, "The Misery of Success", înainte de moarte, carte pe care familia sa plănuieşte să o publice anul acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » A murit Joe Turkel, cunoscut pentru rolurile din "Blade Runner" sau "The Shining". Actorul avea 94 de ani