Antena Meniu Search
x

''Acesta este un caz de genocid de manual.'' Un director al ONU şi-a dat demisia acuzând Occidentul de complicitate

Război Israel - Hamas. Un responsabil al Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului a demisionat, acuzând un ''genocid de manual'' în Fâşia Gaza.

de Redactia Observator

la 01.11.2023, 11:45

''Acesta este un caz de genocid de manual.'' Un director al ONU şi-a dat demisia acuzând Occidentul de complicitate
''Acesta este un caz de genocid de manual.'' Un director al ONU şi-a dat demisia acuzând Occidentul de complicitate - Profimedia

Un responsabil din cadrul Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului şi-a anunţat marţi demisia din cauza răspunsului acestei organizaţii la situaţia din Fâşia Gaza, pe care a descris-o ca fiind ''un caz de genocid de manual'', transmite dpa.

Craig Mokhiber, director în cadrul Biroului din New York al Înaltului Comisar al ONU pentru drepturile omului, şi-a anunţat demisia printr-o scrisoare distribuită public marţi, la peste trei săptămâni de conflict între Israel şi Hamas.

''Acesta este un caz de genocid de manual'', a afirmat el într-o scrisoare trimisă pe 28 octombrie Înaltului Comisar Volker Türk.

Directorul biroului din New York al ONU pentru drepturile omului și-a dat demisia

Pe acelaşi subiect

''Proiectul colonial european, etno-naţionalist în Palestina a intrat în faza sa finală, îndreptată spre distrugerea accelerată a ultimelor rămăşiţe ale vieţii palestiniene autohtone în Palestina'', a adăugat Mokhiber.

El a mai spus că guverne occidentale ''sunt întru totul complice la acest asalt oribil''.

''Nu doar că aceste guverne refuză să îşi îndeplinească obligaţiile 'de a asigura respectarea' Convenţiei de la Geneva, dar, în fapt, înarmează în mod activ asaltul, furnizând sprijin economic şi informativ, şi oferind acoperire politică şi diplomatică pentru atrocităţile Israelului'', a apreciat el. Aceste opinii se regăsesc şi într-o postare recentă a lui Craig Mokhiber pe social media.

"Asistăm la un genocid care se desfășoară în fața ochilor noștri"

''Genocidul la care asistăm în Palestina este produsul deceniilor de impunitate a Israelului oferită de guvernul Statelor Unite şi de alte guverne occidentale şi al deceniilor de dezumanizare a poporului palestinian de către media corporatistă occidentală'', a scris el pe platforma X (ex-Twitter). ''Ambele trebuie să înceteze acum. Luaţi cuvântul în favoarea drepturilor omului'', a îndemnat el.

Demisia lui Mokhiber intervine într-un context în care se înmulţesc relatările despre incidente antisemite şi islamofobe în SUA şi în lume. După atacul surpriză al Hamas în Israel, în care au fost ucise 1.400 de persoane, bilanţul victimelor în enclava palestiniană a depăşit 8.000, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aflată sub controlul Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » ''Acesta este un caz de genocid de manual.'' Un director al ONU şi-a dat demisia acuzând Occidentul de complicitate