Antena Meniu Search
x

Foto Adăpost pentru refugiaţi ucraineni, mistuit de flăcări în nordul Germaniei. Incendiul ar fi un "act criminal". Simbolul pictat pe poartă

Un incendiu a distrus aproape în întregime un adăpost din Gross Strömkendorf, în nordul Germaniei, unde erau cazaţi refugiaţi ucraineni. Anunţul a fost făcut joi, de poliţia locală, autorităţile acuzând un "act criminal". Conform AFP, nu au fost înregistrate victime.

de Redactia Observator

la 20.10.2022, 15:33

Incendiu în Gross Strömkendorf, din nordul Germaniei. Cei aproximativ 15 refugiaţi ucraineni şi personalul adăpostului din Mecklenburg-Pomerania au fost evacuaţi la timp, precizează poliţia locală, într-un comunicat citat de news.ro.

Incendiul care a distrus clădirea, "un act criminal"

Incendiul a izbucnit miercuri seara şi a distrus clădirea aproape în întregime. Urmările focului sunt vizibile în imaginile difuzate de presa germană. ”Poliţia presupune că incendiul este un act criminal”, anunţă anchetatorii. O patrulă de poliţie s-a deplasat miercuri la faţa locului, după descoperirea unei svastici pictate pe poartă, dezvăluie presa locală.

Alt adăpost destinat refugiaţilor ucraineni a fost distrus de flăcări la Apolda, în Turingia, la începutul lunii octombrie. Clădirea era goală la momentul incendiului. Anchetatorii au estimat iniţial că ar era vorba despre un act criminal, însă consideră în prezent că ar fi fost vorba despre un accident.

În Germania au ajuns, de la începutul invaziei ruse din Ucraina, peste 967.000 de refugiaţi ucraineni, dintre care o parte s-au întors în ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Adăpost pentru refugiaţi ucraineni, mistuit de flăcări în nordul Germaniei. Incendiul ar fi un "act criminal". Simbolul pictat pe poartă