Antena Meniu Search
x

Adolescentul care a ucis un profesor și a rănit alți 2 oameni într-un liceu din Franța, descris ca fiind "rezervat, calm și normal": "Era un elev obișnuit”

Atac terorist în Franța. Victima care și-a pierdut viața în timpul în urma atacului de la Liceul Gambetta din Arras se numea Dominique Bernard. Acesta era profesor de literatură, în vârstă de 40 de ani, potrivit Le Figaro. Tânărul care a pus la cale atacul a fost descris ca un elev obișnuit, fără probleme antecetente.

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 15:56

Victima care a murit în fața școlii se numea Dominique Bernard. Acesta era profesor de literatură și avea 40 de ani. Atacatorul a fost elev al liceului, descris ca fiind "rezervat", "calm" și "normal". Fabien Dufay, profesor de educație fizică la Liceul Gambetta din Arras, l-a avut elev pe Mohamed Mogouchkov "acum trei ani", le-a spus el jurnaliștilor. L-a descris pe acesta drept un elev "rezervat”, „calm", "cu care am avut conversații perfect normale": "Era într-adevăr un elev obișnuit”, potrivit Mediafax.

Băiatul nu avea probleme și a fost descris ca un elev obișnuit

Un atac cu cuțitul a avut loc vineri la Liceul Gambetta din Arras, Franța. Un profesor a murit și două persoane au fost rănite de un individ înarmat cu un cuțit. Presupusul agresor, care ar fi strigat „Allah Akbar” în acel moment, a fost arestat.

Agresorul arestat este un cecen născut în 2003, care apare „pe lista S pentru islamism radical”, potrivit unor surse din poliție, citate de Le Figaro.

Tragedia vine la aproape trei ani de la moartea lui Samuel Paty, care a fost ucis la 16 octombrie 2020. Decapitarea lui Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, la 16 octombrie 2020, a provocat atunci o reacție emoțională impresionantă. Profesorul, care lucra la o școală din Conflans-Sainte-Honorine (Yvelines), a fost ucis de Abdoullakh Anzorov, un cecen de 18 ani, care l-a acuzat că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu Mahomed.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Adolescentul care a ucis un profesor și a rănit alți 2 oameni într-un liceu din Franța, descris ca fiind "rezervat, calm și normal": "Era un elev obișnuit”