Antena Meniu Search
x

Ai maşină veche, plăteşti o avere dacă vrei să intri în Londra

Londra luptă împotriva poluării cu cea mai dură taxă din lume. Şoferii maşinilor vechi şi foarte poluante vor plăti zece lire pe zi.

Vezi și

Londra luptă împotriva poluării cu cea mai dură taxă din lume. Şoferii maşinilor vechi şi foarte poluante vor plăti zece lire pe zi doar pentru a intra în centrul oraşului, plus alte 11 lire taxă pentru trafic. Autorităţile speră să reducă astfel poluarea, care ucide mii de persoane pe an numai în Londra.

Zece lire PE ZI plătesc de astăzi şoferii care vor să intre cu maşina poluantă în centrul Londrei. E cea mai dură taxă din lume şi se aplică autoturismelor înmatriculate înainte de anul 2006, care nu îndeplinesc normele ''Euro 4''.

Taxa anunţată de primarul Londrei este plătită în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 7.00-18.00.

Pe lângă aceasta, şoferii care vor să ajungă în centrul metropolei britanice plătesc şi o taxă de 11 lire şi jumătate, pentru fluidizarea traficului rutier. 

Aproape 9.500 de locuitori din Londra mor prematur în fiecare an din cauza poluării. 

Pentru a îmbunătăţi calitatea aerului, Marea Britanie are de gând să interzică vânzarea de maşini cu motor pe benzină sau pe motorină pe teritoriul său. Franţa, Germania, Olanda şi Norvegia au şi ele planuri pentru susţinerea unei industrii auto eco.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ai maşină veche, plăteşti o avere dacă vrei să intri în Londra