Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Alegeri SUA 2024 cotele la pariuri. Cine e favorit să câștige

Deși sondajele de opinie arată o cursă strânsă la alegerile prezidențiale din SUA, casele de pariuri îl dau favorit pe Donald Trump. Specialiștii în predicții (bookmakers) au tot mai puțină încredere în capacitatea democratei Kamala Harris de a câștiga statele-cheie Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Carolina de Nord, Arizona, Nevada şi Georgia.

de Daniel Murărescu

la 23.10.2024 , 10:14

Donald Trump Kamala Harris Alegeri SUA 2024 cotele la pariuri. Cine e favorit să câștige - Profimedia Images / realclearpolling.com

Cotele prezentate pentru Trump și Harris pe diferite platforme (BetOnline, Betfair, etc.) reflectă probabilitatea percepută de către casele de pariuri pentru fiecare candidat de a câștiga alegerile prezidențiale din 2024. Cifrele sunt preluate de pe realclearpolling.com și se modifică de la o zi la alta.

Casa de pariuri / Trump / Harris

  • BetOnline 61 / 38
  • Betfair 59 / 36
  • Betsson 61 / 40
  • Bovada 62 / 37
  • Bwin 61 / 41
  • Points Bet 62 / 39
  • Polymarket 62 / 34
  • Smarkets 59 / 38
Articolul continuă după reclamă

Alegeri în SUA. Cotele variază în funcție de casa de pariuri offshore

Pe acelaşi subiect

Pe 8 octombrie sondajele din Pennsylvania arătau că alegătorii erau împărțiți între vicepreședinta Kamala Harris și fostul președinte Donald Trump, însă piețele de pariuri prezintă un alt tablou. Dacă acestea au dreptate, Pennsylvania și alegerile prezidențiale ar putea înclina în favoarea lui Trump.

De la dezbaterea viceprezidențială dintre JD Vance și Tim Walz, piețele de pariuri offshore l-au favorizat tot mai mult pe Trump, conform Polymarket, o platformă de tranzacționare cripto. Joi, pe 8 octombrie, pentru prima dată de la sfârșitul lui iulie, Trump a avut șanse mari în Wisconsin și Michigan, state-cheie.

Până pe 9 octombrie la ora 8:00 (Eastern Time), pariurile de pe Polymarket indicau o probabilitate de 56,5% ca Trump să câștige alegerile, cele mai bune cote ale sale din 30 iulie. Cifrele au ajuns între timp la 62%.

Pariurile pe alegerile prezidențiale nu sunt legale în Statele Unite

Cu aproape două săptămâni înainte de 5 noiembrie, șansele lui Donald Trump de a câștiga cursa din 2024 sunt mult mai bune decât în cele două campanii anterioare, din 2016 și 2020. În 2016, pe măsură ce alegătorii mergeau la vot, avea doar o probabilitate de 17% de a o învinge pe Hillary Clinton, conform Betfair Exchange, cea mai mare platformă peer-to-peer de pariuri din Marea Britanie.

Deși pariurile pe Trump și Harris au variat semnificativ în ultimele zile, ele sunt departe de nivelul la care se afla Trump în prima zi a Convenției Naționale Republicane. Pe 16 iulie, șansele sale de a câștiga erau de peste 70% pe Polymarket și Betfair Exchange.

Cursa între Harris şi Trump, mai strânsă ca niciodată cu două săptămâni înainte de alegeri

În cele şapte state cruciale în alegerile prezidenţiale, Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Carolina de Nord, Arizona, Nevada şi Georgia, ultimele predicții publicate luni de NYT sunt incapabile să-i departajeze pe cei doi candidaţi.

Acelaşi lucru este valabil într-un sondaj realizat de The Washington Post (WP) asupra a 5.000 de alegători din aceleaşi state în primele 15 zile din octombrie: 47% intenţionează să voteze cu Kamala Harris şi 47% cu Donald Trump.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Aţi cere sfatul unui avocat înaintea unei tranzacţii imobiliare?
Observator » Ştiri externe » Alegeri SUA 2024 cotele la pariuri. Cine e favorit să câștige