Antena Meniu Search
x

Alertă cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat şi va rămâne închis

Palatul Versailles a fost evacuat marţi după-masă, după o alertă cu bombă, şi va rămâne închis întreaga zi. Asta după ce sâmbătă la prânz a fost închis muzeul Luvru din Paris, cel mai mare din lume, tot "din motive de securitate"

de Redactia Observator

la 17.10.2023, 14:45

Alertă cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat şi va rămâne închis
Alertă cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat şi va rămâne închis - Profimedia

 A fost anunțată o alertă cu bombă la Palatul Versailles, marți, conform Le Figaro. Turiștii au fost evacuați pentru măsuri sporite de securitate. Monumentul istoric și-a închi porțile şi sâmbătă 14 octombrie, după o primă amenințare cu bombă, a doua zi după atacul  terorist de la Arras.

"Din motive de securitate, Palatul Versailles îşi evacuează vizitatorii şi îşi închide porţile pentru astăzi", a anunţat instituţia pe contul său de X (fostă Twitter).

Postul BFM TV, care citează surse din poliţie, a transmis că o echipă de genişti se deplasează către Palatul Versailles, potrivit Reuters.

Palatul a fost evacuat şi sâmbătă după amiază tot după o alertă cu bombă transmisă prin intermediul unui mesaj anonim postat pe site-ul moncommissariat.fr.

Franţa a decis la 13 octombrie să ridice din nou nivelul de alertă Vigipirate la ''urgenţă de atentat'', cel mai ridicat nivel al acestui dispozitiv de securitate, ce permite mobilizarea excepţională a mijloacelor antiteroriste, după asasinarea unui profesor, Dominique Bernard, care a fost înjunghiat în faţa unui liceu din oraşul Arras (nordul Franţei) de către un tânăr radicalizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Alertă cu bombă la Palatul Versailles. A fost evacuat şi va rămâne închis