Antena Meniu Search
x

Alertă de nivelul 3 în Japonia, după o erupţie vulcanică din sud-vestul ţării. "Ploaie" de fragmente de rocă, în jurul craterului

Japonia a emis vineri o alertă de nivelul 3, în urma erupţiei unui vulcan din sud-vestul ţării. Exploziile multiple au aruncat fragmente mari de rocă pe o rază de doi kilometri, împrejurul craterului, relatează agenţia japoneză de presă Kyodo.

de Redactia Observator

la 17.09.2021, 10:34

Erupţie vulcanică, în Japonia
Erupţie vulcanică, în Japonia - Twitter

Autorităţile din Japonia sunt în alertă, după ce Vulcanul Otake din sud-vestul ţării a erupt, relatează AFP, citat de news.ro. Potrivit agenţiei locale Kyodo, nimeni nu a fost rănit. Agenţia Meteorologică japoneză a stabilit însă o alertă de nivel 3, pe scara de la 1 la 5 unde nivelul 5 declanşază evacuarea. Alerta a fost emisă în vederea restricţionării accesului în zona din apropierea vulcanului.

Pericol pe o rază de 2 km, în jurul Vulcanului Otake

Joi, în interiorul craterului au avu tloc multiple ”explozii” care au propulsat roci de mari dimensiuni pe o rază de aproximativ doi kilometri. O erupţie asemănătoare a avut loc în martie, la Vulcanul Otake, când Agenţia Meteorologică a emis o altă alertă de nivelul 3.

În Japonia există numeroşi vulcani activi, întrucât ţara e localizată pe Centura de Foc a Pacificului. Aici se înregistrează o mare parte a cutremurelor şi erupţiilor vulcanice din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Alertă de nivelul 3 în Japonia, după o erupţie vulcanică din sud-vestul ţării. "Ploaie" de fragmente de rocă, în jurul craterului