Antena Meniu Search
x

Alunecările de teren au îngropat de vii doi copii care se jucau într-o pădure în Austria. Un băiat de 5 ani a murit, iar altul este rănit

Un băiat de 5 ani a murit, iar un altul a fost rănit în urma unei alunecări de teren produsă în Austria, unde săptămânile de ploi abundente au slăbit rezistenţa solului, au anunţat autorităţile joi, atrăgând atenţia asupra efectelor "crizei climatice", relatează Agerpres.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 12:26

Un copil a fost salvat la timp - Profimedia

Copilul se afla miercuri după-amiază, împreună cu mama sa, fratele şi doi prieteni, pe un drum situat de-a lungul unei păduri din apropiere de Graz (sud), la momentul producerii tragediei, potrivit unui comunicat al poliţiei.

El a fost surprins de o alunecare de teren "de aproximativ 100 de metri cubi de pământ". În pofida căutărilor realizate cu ajutorul dronelor şi al câinilor poliţişti pentru localizarea sa rapidă, copilul nu a putut fi salvat.

Un copil de 7 ani a fost salvat

Articolul continuă după reclamă

Un alt băiat a fost "afectat uşor", a precizat poliţia. În vârstă de şapte ani, potrivit agenţiei de presă APA, acesta a fost transportat la spital cu un elicopter.

Mai multe drumuri au devenit impracticabile, subsoluri şi câmpuri au fost inundate şi au avut loc mii de intervenţii ale pompierilor, în mai multe regiuni. Din cauza ploilor abundente, afluenţii şi lacurile de altitudine au atins niveluri alarmante."Criza climatică este aici pentru totdeauna şi îi simţim efectele, care devin din ce în ce mai importante", a reacţionat ministrul Mediului, Leonore Gewessler, citată de APA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Alunecările de teren au îngropat de vii doi copii care se jucau într-o pădure în Austria. Un băiat de 5 ani a murit, iar altul este rănit