Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ambasadorul rus la ONU recunoaște că în Ucraina este război: "O realitate tristă, în război mor civili"

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a recunoscut că în Ucraina este un război, deși Kremlinul susține că în țara vecină se desfășoară o "operațiune specială" și a interzis presei să folosească cuvintele "război" sau "invazie". Întrebat despre veridicitatea imaginilor cu masacrul din Bucha, diplomatul a spus că "acesta este un război, iar în război nu poți exclude faptul că mor civili, însă imaginile prezentate de ucraineni sunt fabricate".

de Redactia Observator

la 16.08.2022 , 12:21

Imagini cutremurătoare din Bucha
Imagini cutremurătoare din Bucha - Profimedia Images

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a descris atrocităţile din oraşul ucrainean Bucea drept "o provocare înscenată", transmite marţi dpa.

"Încă de la început a fost clar că aceasta nu este altceva decât o altă provocare înscenată ce vizează discreditarea şi dezumanizarea armatei ruse şi nivelarea presiunii politice asupra Rusiei", a spus Nebenzia într-o conferinţă de presă luni.

Întrebat din nou dacă imaginile cu masacrul din Bucha sunt "fabricate", ambasadorul Nebenzia a părut iritat și a declarat că "acesta este un război, iar în război se poate întâmpla orice", așa cum a sesizat un oficial ucrainean guvernamental, care a postat înregistarea pe Twitter. În Rusia, invazia din Ucraina este prezentată drept "o operațiune specială", iar presei i s-a interzis să folosească cuvintele "război sau invazie".

Articolul continuă după reclamă

"Aceste este un război, în război se poate întâmpla orice. Nu poți exclude faptul că în război mor civili. Este o realitate tristă. Dar înregistrările prezentate, în special cele din Bucha, nu ne lasă niciun dubiu că au fost fabricate. Au fost înscenate. Vom prezenta mai multe dovezi în acest sens".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Presa din Ucraina a relatat că în oraşul Bucha, din regiunea Kiev, au fost găsite după retragerea forţelor ruse 340 de cadavre. Imaginile cu civilii ucişi lăsaţi pe străzi au revoltat opinia publică internaţională. Ucrainenii au afirmat că aceste crime au fost comise de ruşi, dar Moscova a respins "categoric" acuzaţiile prin purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Ambasadorul rus la ONU recunoaște că în Ucraina este război: "O realitate tristă, în război mor civili"