Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ambasadorul Statelor Unite în Rusia s-a întors în post la Moscova, ca urmare a summitului dintre Vladimir Putin şi Joe Biden

Întoarcerea ambasadorului american la Moscova vine la câteva zile după ce ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, s-a întors în Statele Unite. Întoarcerea celor doi ambasadori a fost anunţată pe 16 iunie de preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea de la Geneva cu Joe Biden. În martie, Rusia a luat decizia de a-l revoca pe ambasadorul Anatoli Antonov după ce Joe Bioden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin.

de Redactia Observator

la 24.06.2021 , 19:41

Ambasadorul american în Rusia John Sullivan se întoarce în post la Moscova
Ambasadorul american în Rusia John Sullivan se întoarce în post la Moscova - Hepta

Ambasada SUA în Rusia a anunţat joi, 24 iunie, întoarcerea ambasadorului John Sullivan la Moscova, după două luni de absenţă, decizie luată la summitul dintre Joe Biden şi Vladimir Putin din 16 iunie. „M-am întors azi la Moscova ”, a spus John Sullivan într-o postare pe pagina de Twitter a Ambasadei SUA. El a subliniat că este „pregătit” să colaboreze cu colegii săi ruşi pentru „a atinge obiectivul unor relaţii stabile şi previzibile între ţările noastre”, notează Le Figaro.

Întoarcerea sa la Moscova vine la câteva zile după ce ambasadorul rus la Washington, Anatoly Antonov, s-a întors în Statele Unite şi şi-a reluat activitatea duminică, 20 iunie. Întoarcerea celor doi ambasadori a fost anunţată pe 16 iunie de preşedintele rus Vladimir Putin, după întâlnirea de la Geneva cu Joe Biden, fiind singura decizie concretă luată la summitul dintre cei doi lideri.

Relaţiile diplomatice dintre SUA şi Rusia, extrem de tensionate

Articolul continuă după reclamă

Relaţiile diplomatice dintre Moscova şi Washington s-au deteriorat după ce Joe Biden a ajuns la Casa Albă, în ianuarie, acuzând Rusia în special de atacuri cibernetice în serie şi de implicare în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, din Statele Unite.

În martie, Rusia a luat decizia de a-l revoca pe ambasadorul Anatoli Antonov după ce Joe Biden l-a numit „criminal” pe Vladimir Putin. Ambasadorul SUA, John Sullivan, a anunţat o lună mai târziu că se va întoarce la Washington pentru consultări, la cererea Kremlinului.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Ambasadorul Statelor Unite în Rusia s-a întors în post la Moscova, ca urmare a summitului dintre Vladimir Putin şi Joe Biden