Antena Meniu Search
x

Ameninţare teroristă la Paris. O femeie musulmană a ameninţat că se aruncă în aer la o staţie de metrou. A fost împuşcată de poliţie

Poliția franceză a deschis marţi dimineaţă focul la Paris asupra unei femei în haine musulmane, care a lansat amenințări că se aruncă în aer și făcea "apologia terorismul", relatează Le Figaro. 

de Redactia Observator

la 31.10.2023, 13:06

Vezi și

Haos şi focuri de armă în Paris. Forţele de ordine au fost mobilizate, după ce o femeie a amenințat că va arunca în aer o stație de metrou aflată chiar în inima capitalei franceze. Femeia a refuzat să coopereze cu forțele de ordine. Temându-se că o tragedie ar putea avea loc, polițiștii au deschis focul asupra femeii și au rănit-o. Femeia se află în stare stabilă, dar gravă. La fața locului s-a deplasat o echipă specializată, însă n-a găsit niciun explozibil.

Filmul ameninţării teroriste din Paris

Femeia îmbrăcată cu o abaya (veşmânt musulman pentru femei) a lansat amenințări la adresa trecătorilor la staţia de metrou Austerlitz din arondismentul 13 din Paris, în jurul orei locale 9.30.  A amenințat că "va arunca totul în aer", potrivit unei surse din poliție, citată de Le Figaro. O echipă de intervenţie a încercat să o someze. Femeia striga "Allah Akbar" şi îşi ţinea mâinile ascunse în haină, refuzând să le scoată la vedere. Agenții au fost nevoiți să tragă asupra ei după ce suspecta nu a ascultat de apelurile lor.

A fost lovită în stomac și transferată la spital. Poliţia a cercetat zona cu brigăzi de câini pentru a se asigura că în stație nu sunt explozibili. Staţia respectivă a fost blocată publicului. Parchetul din Paris anunță că a deschis două anchete. Prima pentru "apologia terorismului", "amenințări cu moartea" și "acte de intimidare a forţelor de ordine" a fost încredințată poliției judiciare din Paris. A doua pentru fapte de "violență intenționată (cu privire la folosirea armelor de foc)". 

Autorităţile franceze au decis ridicarea nivelului de alertă la gradul cel mai înalt - "urgenţă atentat", pe întreg teritoriul francez, în urma atacului terorist care a avut loc în data de 13 octombrie într-un liceu din oraşul Arras, departament Pas-de-Calais, soldat cu decesul unui profesor şi rănirea gravă a altor două persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ameninţare teroristă la Paris. O femeie musulmană a ameninţat că se aruncă în aer la o staţie de metrou. A fost împuşcată de poliţie