Antena Meniu Search
x

Un american a stat 39 de ani în închisoare, nevinovat. A devenit milionar, după ce a fost eliberat

Un american a stat 39 de ani în închisoare, nevinovat. A devenit milionar, după ce a fost eliberat, fiind despăgubit de către autorităţi. Craig Cole, acum în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat în mod eronat pentru crimă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 25.02.2019, 11:40

Un american a stat 39 de ani în închisoare, nevinovat. A devenit milionar, după ce a fost eliberat, fiind despăgubit de către autorităţi. Craig Cole, acum în vârstă de 71 de ani, a fost condamnat în mod eronat pentru crimă.

Craig Coley a fost arestat pentru uciderea Rhondei Wicht, în vârstă de 24 de ani, și a fiului ei Donald, în vârstă de patru ani, în 1978. Coley, care are 71 de ani, a fost eliberat și reabilitat de guvernatorul statului California, Jerry Brown, după ce a fost eliberat pe baza unor noi dovezi ADN, apărute odată cu redeschiderea cazului.

Veteran al războiului din Vietnam şi responsabil de noapte într-un restaurant, Coley avusese o relaţie cu Rhonda. Femeia a fost găsită strangulată cu o frânghie, iar fiul ei fără viaţă, în pat. Pe baza mărturiei unui vecin al Rhondei, care a spus că a văzut camioneta lui Coley în noaptea crimei şi un bărbat care semăna cu el, acesta a fost condamnat pentru dublă crimă la închisoare pe viaţă fără drept de eliberare condiţionată.

După 10 ani de la comiterea crimelor, un detectiv din Cimi Valley, California, şi-a exprimat dubiile privind autorul dublului asasinat şi a redeschis cazul. Astfel, mai multe dovezi care-l incirminau au fost contrazise, iar cea mai puternică dintre ele a fost reprezentată de testele ADN. Niciuna dintre probele ADN luat de la locul crimelor nu se prtriveau cu AND-ul lui Craig Coley.

Imediat după eliberare, Craig Colley a solicitat despăgubiri pentru cei 39 de ani staţi după gratii, nevinovat, iar consiliul oraşului Simi Valley a decis să-i ofere 24 de milioane de dolari, fără vreun proces. Managerul oraşului a considerat că o înfăţişarea în instanţă ar aduce pagube şi mai mari bugetului, iar despăgubirea ar putea să fie uriaşă, scrie The Telegraph.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un american a stat 39 de ani în închisoare, nevinovat. A devenit milionar, după ce a fost eliberat