Antena Meniu Search
x

Angela Merkel, asaltată de papagali într-un parc din Germania. Reacția cancelarului după ce păsările s-au așezat pe ea

Angela Merkel a vizitat joi parcul de păsări Vogelpark Marlow, lângă Rostock, în nord-estul Germaniei, unde a fost asaltată de papagali, care i-au mâncat din mână, iar unul chiar i s-a așezat pe cap. Fotografiile s-au viralizat repede.

de Redactia Observator

la 24.09.2021, 13:39

Cancelarul german a oferit imaginile zilei înainte de alegerile de duminică când peste 60 de milioane de cetăţeni germani sunt chemaţi la urne pentru alegerea Bundestagului. Angela Merkel a vizitat Vogelpark Marlow împreună cu Georg Gunther, 33 de ani, succesorul ei și candidat din partea creștin-democraților (CDU) în circumscripția Vorpommern-Rügen - Vorpommern Greifswald. 

Cancelarul german a fost asaltat de papagali multicolori. Zeci de păsări din specia de papagali ”rege australian” s-au așezat pe brațele ei, iar unul chiar pe cap. Simpaticele păsările au zburat în jurul liderului german și au mâncat din păhărele de hârtie umplute cu „nectar”, hrană care conține polen de flori uscate, zahăr din fructe, cereale și apă. Merkel - care este cancelar de aproape 16 ani - se afla într-un turneu de adio în circumscripția sa de origine din statul de nord Mecklenburg-Pomerania de Vest.

Dacă papagalii au încântat-o, Merkel s-a arătat mai puțin dornică să pună mâna pe o înaripată mai mare - bufnița europeană. "Nu, nu. M-am descurcat bine cu papagalii", a reacționat ea. În schimb, succesorul ei în regiune, Georg Gunther s-a arătat mai îndrăzneț. Merkel urmează să se retragă după alegerile de duminică, odată ce va fi ales un nou cancelar german. Printre cei care se luptă pentru funcția de cancelar se numără social-democratul Olaf Scholz, Annalena Baerbock din partea Verzilor și creștin-democrata Armin Laschet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel, asaltată de papagali într-un parc din Germania. Reacția cancelarului după ce păsările s-au așezat pe ea