Antena Meniu Search
x

Angela Merkel, vizită în Japonia

Aflat în vizită oficială în Japonia, cancelarul german Angela Merkel a avut parte de o primire specială la muzeu din Tokio. I-a ieşit în cale unul dintre cei mai performanţi roboţi umanoizi. Considerat vârful tehnologiei japoneze, Asimo a impresionat-o pe doamna de fier a Germaniei

Vezi și

În vizită oficială în Japonia, cancelarul german Angela Merkel a avut parte de o primire specială la muzeu din Tokio. I-a ieşit în cale unul dintre cei mai performanţi roboţi umanoizi. Considerat vârful tehnologiei japoneze, Asimo a impresionat-o pe doamna de fier a Germaniei

La un singur lucru mai are de lucrat. Roboţelul nu ştie să salute cum se cuvine ceea ce i-a adus, în glumă, critici din partea jurnaliştilor care l-au numit cam ne-educat.

A fost dragoste la prima vedere între cei doi. Unul dintre cei mai avansaţi roboţi umanoizi ai prezentului, Asimo a făcut tot posibilul să îşi impresioneze musafirul de rang înalt.

Robotul i-a împărtăşit cancelarului german tot ce ştie să facă apoi, ca să o convingă, a făcut şi o serie de demonstraţii. A alergat, a sărit într-un picior şi chiar a jucat fotbal.

Chiar dacă parcă programatorii n-au insistat să îl doteze pe Asimo şi cu un pic de modestie, Angela Merkel a asistat cu zâmbetul pe buze la demonstraţie. La final, a vrut chiar să îi strângă mâna robotului, dar a trebuit să se mulţumească să îl bată amical cu mâna pe umăr.

Angela Merkel se află în Japonia pentru o vizită de două zile. Programul oficial a inclus întâlniri cu împăratul Akihito şi cu premierul nipon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Angela Merkel, vizită în Japonia