Antena Meniu Search
x

Video Armata israeliană continuă să lovească ținte teroriste în Gaza. IDF: Liderul Hamas care coordona raidurile aeriene a fost ucis

Război Israel - Hamas. Armata israeliană continuă să lovească ținte teroriste în Fâșia Gaza. IDF a anunțat că, în timpul atacurilor de azi noapte, șeful Sistemului Aerian Hamas a fost ucis. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 14.10.2023, 09:01

Armata israeliană continuă să lovească ținte teroriste în Gaza. IDF: Liderul Hamas care coordona raidurile aeriene a fost ucis - Platforma X

Noaptea trecută, avioanele de luptă ale IDF au efectuat lovituri la scară largă în toată Fâșia Gaza. Acestea au inclus zeci de ținte teroriste ale Hamas, precum și agenți teroriști "Nukhba", una dintre forțele principale care au condus infiltrarea în Israel sâmbăta trecută.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, Forțele de apărare israeliene (IDF) au anunțat că au lovit cartierele generale și operaționale folosite de organizația teroristă.

"Vineri, avioanele de luptă ale IDF au lovit sediul operațional folosit de organizația teroristă Hamas de la care a fost gestionată activitatea aeriană a organizației teroriste. În timpul atacului, avioanele de luptă ale IDF l-au ucis pe Merad Abu Merad, care era șeful Sistemului Aerian Hamas din orașul Gaza, în mare parte responsabil pentru dirijarea teroriștilor în timpul masacrului de sâmbătă. IDF va continua să opereze după cum este necesar, pentru a apăra statul Israel împotriva organizației teroriste Hamas", a transmis armata israelină în această dimineață.

Pe acelaşi subiect

Trupurile mai multor israelieni luaţi ostatici, recuperate

Cadavrele mai multor israelieni au fost recuperate de armata israeliană, după ce forţele sale au intrat în Fâşia Gaza, potrivit unui raport al Haaretz. Familiile acestor persoane, care erau date dispărute de la atacurile Hamas de sâmbăta trecută, au fost anunţate, se arată în comunicat.

Raportul îl citează pe purtătorul de cuvânt al Armatei israeliene, Daniel Hagari, care a declarat că trupele au găsit, de asemenea, obiecte care ar putea duce la mai mulţi israelieni dispăruţi. În timpul raidurilor, armata israeliană a "distrus, de asemenea, infrastructura şi escadroanele teroriste, inclusiv o unitate Hamas care a tras rachete antitanc spre Israel". Armata israeliană transmite sămbătă dimineaţă că peste 120 de civili sunt ţinuţi ostatici în Gaza de către Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Armata israeliană continuă să lovească ținte teroriste în Gaza. IDF: Liderul Hamas care coordona raidurile aeriene a fost ucis