Antena Meniu Search
x

Video Rusia acuză Ucraina că a bombardat o tabără de prizonieri ucraineni şi a ucis 40 de persoane. Ucrainenii neagă atacul. Imaginile dezastrului difuzate de ruşi

Armata rusă a acuzat forţele ucrainene că au bombardat o închisoare din estul regiunii Doneţk, controlată de separatiştii pro-ruşi, ucigând 40 de prizonieri de război ucraineni şi rănind alţi 75, transmite Le Figaro. citat de news.ro. Ucraina neagă atacul şi susţine că Rusia ar fi lansat bombardamentul.

de Redactia Observator

la 29.07.2022, 14:53

Vezi și

Armata ucraineană tocmai a negat că ar fi comis atacul asupra unei închisori din teritoriul controlat de separatişti care, potrivit Ministerului rus al Apărării, a ucis vineri 40 de prizonieri de război ucraineni şi a dat vina pe forţele ruseşti, transmite The Guardian.  

Rusia a negat implicarea în crime de război

Statul major al Forţelor Armate ucrainene a transmis: ”Forţele armate ale Federaţiei Ruse au efectuat un bombardament de artilerie ţintit asupra unei instituţii corecţionale din aşezarea Olenivka, regiunea Doneţk, unde erau deţinuţi şi prizonieri ucraineni”. Potrivit oficialilor ucraineni, în acest fel, ocupanţii ruşi şi-au urmărit obiectivele criminale - să acuze Ucraina de comiterea de "crime de război", precum şi să ascundă torturarea prizonierilor şi execuţiile.  

Rusia a negat implicarea în crime de război în ceea ce numeşte "operaţiunea sa militară specială" pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă şi pentru a eradica naţionaliştii periculoşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Rusia acuză Ucraina că a bombardat o tabără de prizonieri ucraineni şi a ucis 40 de persoane. Ucrainenii neagă atacul. Imaginile dezastrului difuzate de ruşi