Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Armata Ucrainei pare de neoprit în regiunea Kursk. Rușii nu reușesc să respingă atacul nici după două săptămâni

Armata Ucrainei pare de neoprit în Rusia. Incursiunea surpriză pe teritoriul inamic intră în cea de-a treia săptămână, cu încă o victorie pentru Kiev. Armata ucraineană a bombardat un al treilea pod din regiunea Kursk şi paralizeză astfel o parte dintre căile de aprovizionare pentru linia frontului din Ucraina. Vladimir Putin încearcă să pară că nu e îngrijorat şi a plecat într-o vizită în Azerbaidjan. 

de Redactia Observator

la 19.08.2024 , 21:35

Podul luat la ţintă de ucraineni este peste râul Seim, care traversează regiunea Kursk. Nu e clar dacă a fost distrus complet sau parțial, însă era ultimul pe care armata rusă îl mai putea folosi pentru a-şi aproviziona trupele.

Este al treilea pod avariat de ucraineni în acest weekend. Forţele Kievului au mai atacat şi depozite de combustibil şi rafinării, în timp ce continuă să mărşăluiască în regiunea rusă de lângă graniţă. Mii de ruşi au fost evacuaţi. Ucrainenilor nu le vine nici lor să creadă că au avut succes. Soldaţi din prima linie au mărturisit că au crezut iniţial că ordinul de a intra în Rusia e o glumă.  

"Acum, principalul obiectiv în această operaţiune defensivă este de a distruge cât mai mult din tehnica de război a Rusiei şi din capacitatea de a susţine o controfensivă. Operaţiunea în regiunea Kursk include şi crearea unei zone tampon pe teritoriul inamicului", a explicat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei.

Vezi și

Vladimir Putin dă impresia că nu este preocupat de ofensiva ucrainenilor în Kursk

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin încearcă să minimizeze incursiunea ucraineană pe teritoriul rus şi a plecat în vizită în Azerbaidjan. Zâmbitor, de parcă nu ar avea nicio grijă, liderul de la Kremlin nu a scos niciun cuvânt despre atacul asupra ţării sale.  

"Mă bucur sincer să fiu din nou în Baku şi să admir acest oraș, pentru a cărui dezvoltare dumneavoastră şi soţia dumneavoastră acordaţi o foarte mare atenţie, o ştiu de la prima mână şi este evident acest lucru.  Orașul se dezvoltă cu succes și se transformă într-o oază a acestei regiuni, aș spune", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Calmul lui Vladimir Putin nu îi linişteşte şi pe aliaţii săi

Liderul bielorus şi bunul său prieten, Aleksandr Lukaşenko, a trimis o treime din armata sa la graniţa cu Ucraina, de teama unei invazii. Şi-a motivat gestul prin faptul că Ucraina are pese 120.000 de soldați în apropierea frontierei comune. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » Armata Ucrainei pare de neoprit în regiunea Kursk. Rușii nu reușesc să respingă atacul nici după două săptămâni