Antena Meniu Search
x

Astronauţii ruşi care au ajuns pe SSI au purtat costume galbene, cu inserţii albastre. Reacţia Roscosmos: "E o nebunie să vezi steagul Ucrainei în toate"

Astronauţii ruşi care au ajuns vineri pe Staţia Spaţială Internaţională au purtat costume galbene cu inserţii albastre. Echipajul este primul ajuns pe SSI de la începutul războiului din Ucraina.

de Redactia Observator

la 19.03.2022, 17:46

Astronauţii ruşi care au ajuns pe SSI au purtat costume galbene, cu inserţii albastre. Reacţia Roscosmos: "E o nebunie să vezi steagul Ucrainei în toate"
- Captura Youtube

Oleg Artemyev, Denis Matveyev şi Sergey Korsakov au decolat din Kazahstan la bordul unei nave Soyuz MS-21. Ei au ajuns pe Staţia Spaţială Internaţională la 3 ore de la lansare şi s-au alăturat deja echipajului care se afla acolo, echipaj format din doi ruşi, un american şi un german. Costumaţia celor trei astronauţi ruşi a lansat o temă de dezbatere în presă internaţională, jurnaliştii speculând că aceştia au vrut să transmită un mesaj subliminal de susţinere a Ucrainei.

Oleg Artemyev, comandantul misiunii, a fost întrebat despre acest lucru, iar explicaţia a fost simplă: a existat un surplus de material de culoare galbenă în depozite şi din acest motiv costumele astronauţilor arată aşa.

Rusia dezminte cu putere că astronauţii săi susţin Ucraina

Roscosmos, Agenţia Spaţială Rusă, dezminte categoric că astronauţii săi ar sprijini Ucraina. "Uneori galbenul este doar galben. Costumele de zbor ale noului echipaj sunt realizate în culorile emblemei Universității Tehnice de Stat din Moscova, pe care toți cei trei cosmonauți au absolvit-o... Să vezi steagul ucrainean peste tot și în toate este o nebunie", a fost mesajul postat pe contul de Telegram al Roscosmos.

Dmitri Rogozin, directorul general al Roscosmos, a fost şi mai vehement spunând pe canalul său de Telegram că cei astronauţi ruşi nu sunt în niciun fel simpatizanţi ai naţionaliştilor ucraineni. Oficialii NASA au declarat pentru Reuters că membrii echipajului de pe Staţia Internaţională Spaţială sunt la curent cu situaţia geopolitică, dar nu există tensiuni între astronauţii ruşi şi cei americani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Astronauţii ruşi care au ajuns pe SSI au purtat costume galbene, cu inserţii albastre. Reacţia Roscosmos: "E o nebunie să vezi steagul Ucrainei în toate"