Antena Meniu Search
x

Atac armat într-o școală din Bosnia. Un băiat de 13 ani și-a împușcat profesorul, după ce ar fi fost exmatriculat. Le-ar fi promis tuturor că se va răzbuna

Atac armat într-o școală din Bosnia. Un elev în vârstă de 13 ani a fost arestat, după ce și-ar fi împușcat profesorul. Bărbatul a supraviețuit atacului, însă se află în spital cu răni grave. 

de Redactia Observator

la 08.08.2023, 17:38

Profesorul, un bărbat de 38 de ani, care a fost și director adjunct la școala elementară Lukavac din nord-estul orașului, a suferit răni grave și a fost supus unei intervenții chirurgicale, a declarat poliția într-un comunicat. Atacatorul a fost reținut după de a pornit focul. Din fericire, niciun elev nu a fost rănit, spun autoritățile, potrivit apnews.com.

Băiatul ar fi fost exmatriculat și ar fi vrut să se răzbune

Poliția nu a oferit încă informații despre motivul din spatele atacului, însă surse locale spun că elevul ar fi fost exmatriculat din școală la începutul acestui an pentru comportament indisciplinat. Un politician local din Lukavac, Dino Osmanovic, a susținut că băiatul a amenințat anterior că se va răzbuna pentru acest lucru.

Politicianul a spus că a anunțat poliția despre pericol la sfârșitul lunii mai, dar i s-a spus că au fost luate „măsurile necesare, că totul era sub control și că nu pot împărtăși mai multe informații despre caz, deoarece este vorba despre un minor”.

Atacul din Bosnia vine la scurt timp după atacurile din Serbia, unde, la începutul lunii mai, un băiat de 13 ani a dus arma tatălui său la școală din Belgrad și a deschis focul asupra colegilor săi. O zi mai târziu, un tânăr de 20 de ani a folosit o armă automată și început să împuște aleatoriu oameni din două sate de la sud de Belgrad, ucigând opt persoane și rănind 14.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Atac armat într-o școală din Bosnia. Un băiat de 13 ani și-a împușcat profesorul, după ce ar fi fost exmatriculat. Le-ar fi promis tuturor că se va răzbuna