Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Atac rusesc asupra unui supermarket din estul Ucrainei. Cel puţin 14 morţi şi 43 de răniţi 

Război în Ucraina. Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi 43 au fost rănite vineri, după ce o rachetă rusească a lovit un supermarket în oraşul Kostiantinivka din estul Ucrainei, au declarat oficiali ucraineni, citaţi de Reuters şi AFP.

de Redactia Observator

la 09.08.2024 , 19:04

Atac rusesc asupra unui supermarket din estul Ucrainei. Cel puţin 10 morţi şi 35 de răniţi Atac rusesc asupra unui supermarket din estul Ucrainei. Cel puţin 10 morţi şi 35 de răniţi

UPDATE: 14 persoane au murit și alte 43 au fost rănite după ce racheta rusească a lovit vineri supermarketul din orașul ucrainean Kostiantynivka din regiunea Donețk, aflată pe linia frontului, au declarat oficialii ucraineni, potrivit Mediafax.

Lovitura a provocat un incendiu care a fost stins, a declarat ministrul de interne. În imaginile postate de oficialii locali pe reţelele de social media se poate vedea un fum negru şi consistent, scrie Agerpres.

Rusia a lovit cu o rachetă un supermarket din estul Ucrainei

Articolul continuă după reclamă

"Terorişti ruşi au lovit un supermarket obişnuit şi un oficiu poştal. Sunt oameni sub dărâmături", a postat pe reţeaua X preşedintele Volodimir Zelenski.

Pe acelaşi subiect

Serviciile de urgenţă continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături, a adăugat el.

Guvernatorul regional Vadim Filaşkin a declarat iniţial că Rusia a folosit artileria în acest atac, dar mai târziu a revenit şi a spus că atacul a fost efectuat cu o rachetă aer-sol X-38.

Nova Poşta, cel mai mare operator privat poştal din Ucraina, a anunţat că biroul său de coletărie din supermarket a fost avariat în lovitură.

"Toţi angajaţii noştri sunt în viaţă. Un coleg a suferit o comoţie şi primeşte tot ajutorul necesar", a postat compania pe reţeaua de socializare X.

Locuinţe, magazine şi mai bine de o duzină de maşini au fost de asemenea avariate în atac, potrivit postării ministrului de interne de pe Telegram.

Kostiantinivka se află la circa 13 km de linia frontului din estul Ucrainei. Părţi din regiunea Doneţk controlate de Kiev sunt vizate cu regularitate de obuzele şi loviturile aeriene ale forţelor ruse, potrivit Reuters.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Ştiri externe » Atac rusesc asupra unui supermarket din estul Ucrainei. Cel puţin 14 morţi şi 43 de răniţi