Antena Meniu Search
x
LIVE

Austria intră în lockdown total după Crăciun, până pe 24 ianuarie

Austria va institui a treia carantină generalizată începând din 26 decembrie şi va sancţiona persoanele care nu vor să se testeze pentru a încerca să stopeze pandemia de coronavirus, a indicat vineri Guvernul, scrie AFP.

De Iulia Iancu la 18.12.2020, 22:01
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, face precizări despre măsurile aplicate în perioada de carantină în Austria.
Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, face precizări despre măsurile aplicate în perioada de carantină în Austria. - Profimedia Images
  • Hotelurile, restaurantele, sălile de sport şi de spectacol, care nu au fost autorizate să se redeschidă, vor rămâne închise până pe 24 ianuarie.
  • Profesorii, comercianţii în contact cu clienţii lor şi şoferii de transport în comun vor fi testaţi în fiecare săptămână.

"Din 26 decembrie până la 24 ianuarie, restricţiile de circulaţie se vor aplica din nou toată ziua şi nu doar noaptea", a scris Guvernul într-un comunicat, scrie News.ro.              

După 18 ianuarie, doar rezidenţii care au făcut un test antigen îşi vor putea relua viaţa socială înainte de ridicarea restricţiilor generale prevăzute pentru 24 ianuarie, a precizat Guvernul. 

"Este singurul mod de a redeschide turismul, cultura şi gastronomia în timp de pandemie şi în acelaşi timp de a evita ca cifrele să nu explodeze din nou", a declarat, într-o conferinţă de presă, cancelarul conservator Sebastian Kurz.

"În săptămâna 18 - 24 ianuarie, şcolile, magazinele şi restaurantele vor fi deschise tuturor celor care au făcut un test antigen de depistare în urmă cu mai puţin de o săptămână", se arată în comunicat, scrie AFP. 

Profesorii, comercianţii în contact cu clienţii lor şi şoferii de transport în comun vor fi testaţi în fiecare săptămână, începând din 18 ianuarie.

Magazinele, librăriile, muzeele şi şcolile, care au fost redeschise în 7 decembrie, vor fi din nou închise până la 18 ianuarie. 

Hotelurile, restaurantele, sălile de sport şi de spectacol, care nu au fost autorizate să se redeschidă, vor rămâne închise până la această dată.

Austria, care numărăr 8,9 milioane de locuitori, a înregistrat vineri 5.127 decese din cauza Covid-19 de la începutul pandemiei. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Austria intră în lockdown total după Crăciun, până pe 24 ianuarie