Antena Meniu Search
x

Avertismentul UE pentru Israel: "E absolut necesar ca Libanul să nu fie antrenat în război"

Război Israel - Hamas. Şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat sâmbătă că Libanul nu trebuie să fie "antrenat într-un conflict regional", pe fondul confruntărilor din sudul ţării între Hezbollahul libanez, aliat al Hamasului palestinian în Gaza, şi armata israeliană, relatează AFP, citată de news.ro.

de Redactia Observator

la 06.01.2024, 17:34

Avertismentul UE pentru Israel: "E absolut necesar ca Libanul să nu fie antrenat în război"
- Profimedia

"Este imperativ să evităm o escaladare regională în Orientul Mijlociu, este absolut necesar să evităm ca Libanul să fie antrenat într-un conflict regional", a declarat Josep Borrell într-o conferinţă de presă la Beirut cu omologul său libanez. "Îi transmit acest mesaj şi Israelului: nimeni nu va ieşi învingător dintr-un conflict regional", a adăugat el.

Actuala linie de demarcaţie dintre cele două ţări este cunoscută sub numele de Linia Albastră

"Asistăm la o intensificare îngrijorătoare a schimbului de focuri de armă dincolo de Linia Albastră", a mai declarat Borrell, potrivit Reuters.

Actuala linie de demarcaţie dintre cele două ţări este cunoscută sub numele de Linia Albastră, o frontieră trasată de Naţiunile Unite care marchează linia până la care s-au retras forţele israeliene atunci când au părăsit sudul Libanului în 2000.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Avertismentul UE pentru Israel: "E absolut necesar ca Libanul să nu fie antrenat în război"