Antena Meniu Search
x

Avertizări de vremea rea nu doar în România. Atenţie, dacă mergeţi în Italia, Danemarca, Polonia sau Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia, că Serviciul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunțat o scădere severă a temperaturii, îndeosebi în centrul și sudul Peninsulei, pentru perioada 5-7 ianuarie 2017. Se vor semnala vânturi puternice în majoritatea zonelor țării, precum și precipitații sub formă de ninsoare în sudul țării și în Sicilia.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Italia, că Serviciul Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene a anunțat o scădere severă a temperaturii, îndeosebi în centrul și sudul Peninsulei, pentru perioada 5-7 ianuarie 2017.

Se vor semnala vânturi puternice în majoritatea zonelor țării, precum și precipitații sub formă de ninsoare în sudul țării și în Sicilia.

În acelaşi interval, 5-7 ianuarie, există o avertizare de vreme rea şi pentru Danemarca. Vânt puternic (viteză medie de 30 m/s) și risc de inundații în zonele costiere din sudul, centrul și estul țării (Sjæland - inclusiv Copenhaga, sud-estul Iutlandei, Møn, Funen, Lolland-Falster, Ærø, Langeland și Bornholm). În aceste regiuni, se anticipează creșteri ale nivelului mării cuprinse între 1,3 și 1,8 m, un record în ultimul secol.

În Polonia, autorităţile locale au emis o serie de alerte privind înrăutăţirea condiţiilor meteo (vânt puternic, ninsori şi temperaturi extrem de scăzute).

Şi în Croaţia sunt avertizări de vreme rea. Astfel, începând din data de 05 ianuarie 2017 regiunile Rijeka - Kvarner, centrul și sudul Dalmației se află sub avertizare meteorologică cod roșu de vânt și cod galben de temperaturi scăzute. De la aceeași dată regiunea capitalei Zagreb, partea de est a țării - Slavonia, regiunile Karlovac, Gospic și Knin aflate în centrul țării se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt puternic și cod galben de ninsoare și temperaturi scăzute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Avertizări de vremea rea nu doar în România. Atenţie, dacă mergeţi în Italia, Danemarca, Polonia sau Croaţia