Antena Meniu Search
x

Video Aya, fetiţa născută sub ruinele cutremurului, a fost adoptată. Un cuplu şi fiul lor, scoşi vii de sub dărâmături după 296 de ore. Ultimul bilanţ din Turcia şi Siria

Salvările-miracol continuă în Turcia! Trei oameni au fost scoşi de sub ruine la 296 de ore de la tragedie. Iar Aya, fetiţa născută sub dărâmături în Siria, şi-a găsit o nouă familie după ce părinţii şi fraţii ei au murit. Situaţia in cele două ţări lovite de cutremure este însă tragică. Bilanţul total a depăşit 46.000 de morţi, iar operaţiunile de căutare din majoritatea regiunilor se vor opri în această seară. În această noapte, un cutremur cu magnitudinea de 5.4 pe Richter a zguduit centrul Turciei.

de Redactia Observator

la 19.02.2023, 06:56

Vezi și

Miracolele se produc şi la aproape două săptămâni de la seism. După 296 de ore, un cuplu şi fiul lor au fost scoşi în viaţă de sub ruinele unei clădiri din Hatay. Din păcate, băiatul în vârstă de 12 ani era în stare foarte gravă din cauza deshidratării şi a murit la spital.

Aproape 41.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Turcia şi 5.800 în Siria

Aya, fetiţa născută sub dărâmături în Siria, a avut parte de o poveste cu final fericit. Unchiul şi mătuşa ei au adoptat-o, după ce mama, tatăl și cei patru frați ai săi au murit în dezastru. Cei doi au făcut teste ADN pentru a demonstra că sunt într-adevăr rudele bebeluşului. Asta după ce mai mulţi indivizi au pretins că fac parte din familie în încercarea de a o răpi. Acum, numele bebeluşului a fost schimbat în Afraa, după mama sa.

Adoptată a fost şi pisica salvată de sub dărâmături ce refuza să plece de lângă cel care a găsit-o. Salvatorul a luat-o acasă şi i-a dat şi un nume sugestiv, Enkaz, care înseamnă "ruine" în turcă.

Cazurile fericite sunt însă din ce în ce mai puţine. Aproape 41.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în Turcia şi 5.800 în Siria. Peste un milion de turci sunt nevoiţi să locuiască acum în corturi, după ce aproape 84.000 de clădiri s-au prăbuşit sau au fost grav afectate. Şeful departamentului pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență a anunţat că majoritatea operaţiunilor de căutare de salvare se vor încheia în această seară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Aya, fetiţa născută sub ruinele cutremurului, a fost adoptată. Un cuplu şi fiul lor, scoşi vii de sub dărâmături după 296 de ore. Ultimul bilanţ din Turcia şi Siria