Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Baloane cu deşeuri nord-coreene au ajuns până la palatul prezidenţial din Seul. Pe unele pliante era ridiculizat preşedintele Coreei de Sud şi soţia sa

Un balon nord-coreean plin cu deşeuri a lovit joi complexul prezidenţial din Seul, au anunţat autorităţile sud-coreene, incidentul intervenind pe fondul tensiunilor puternice dintre cele două ţări, relatează AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 24.10.2024 , 16:37

Baloane cu deşeuri nord-coreene au ajuns până la palatul prezidenţial din Seul. Pe unele pliante era ridiculizat preşedintele Coreei de Sud şi soţia sa - Captura X

Balonul "a explodat în aer şi resturile au fost împrăştiate în jurul birourilor din Yongsan", joi dimineaţă, a precizat serviciul de securitate al preşedintelui într-un comunicat transmis AFP, referindu-se la complexul prezidenţial. Conţinutul balonului "nu prezenta niciun risc", a precizat aceeaşi sursă.

Cuplul prezidenţial, ridiculizat

Din luna mai, Coreea de Nord trimite în mod regulat în Sud baloane de gunoi, ca represalii, potrivit Phenianului, la propaganda trimisă de activişti din Sud. Potrivit cotidianului sud-coreean Chosun Daily, balonul conţinea manifeste care îi ridiculiza pe preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol şi pe soţia acestuia, Kim Keon Hee, cu fotografii ale cuplului însoţite de comentariul „Din fericire, preşedintele Yoon şi soţia sa nu au copii” şi „Coreea de Sud este regatul lui Keon Hee”.

Articolul continuă după reclamă

Prima-doamnă a Coreei de Sud este acuzată că a participat la o schemă de manipulare a acţiunilor şi că a intervenit în desemnarea candidaţilor partidului conservator aflat la putere, înainte de alegerile generale din aprilie. Este a doua oară când biroul liderului sud-coreean, situat în centrul Seulului şi situat într-o zonă de interdicţie aeriană, este lovit direct de baloane lansate de Nord, primul incident având loc în iulie.

Acest ultim incident are loc la doar câteva zile după ce Kim Yo Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong Un, a acuzat activiştii din Sud că trimit materiale anti-Phenian în Nord, iar Seulul că trimite drone în capitala nord-coreeană.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să faceţi cumpărături de Black Friday, în rate?
Observator » Ştiri externe » Baloane cu deşeuri nord-coreene au ajuns până la palatul prezidenţial din Seul. Pe unele pliante era ridiculizat preşedintele Coreei de Sud şi soţia sa