Antena Meniu Search
x

Bandă de români, campioană la furat drujbe în Franța. Spargeri în 5 minute după același modus operandi

Un vechi Citroën Picasso oprit de polițiști lângă Montpon, o comună în departamentul Dordogne din sud-vestul Franței. La bord, patru români. În portbagaj, 21 de drujbe, furate cu câteva minute în urmă dintr-un magazin de materiale de construcţii Boulazac. Este punctul culminant al unei luni întregi de investigații, efectuate de polițiștii din Bergerac.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.03.2024, 19:14

Bandă de români, campioană la furat drujbe în Franța. Spargeri în 5 minute după același modus operandi - Profimedia / imaginie ilustrativă

Potrivit cotidianului local France Bleu, cei patru hoți români, tineri cu vârste între 20 și 25 de ani, ar fi dat 13 spargeri într-o lună și jumătate, iar modul de operare era asemănător de fiecare dată: spărgeau ușile magazinelor cu un Citroen Picasso vechi și furau apoi, în doar câteva minute, drujbe marca STIHL, considerate de înaltă calitate și ușor de comercializat. Apoi, se făceau rapid nevăzuți.

O spargere nu dura mai mult de 5 minute

Banda de români dădea câte o spargere aproape în fiecare zi, însă poliția a reușit să-i identifice după un furt la Lajarthe Motoculture, la sud de Bergerac, la începutul lunii februarie. O spargere nu dura mai mult de 5 minute, iar drujbele erau apoi trimise în România, pentru a fi revândute. Prejudiciul total a fost estimat la peste 140.000 de euro – contravaloarea celor peste 300 de drujbe furate. 

În plus față de cei patru hoți, au fost arestați și părinții unuia dintre ei, suspectați că ar fi cumpărat bunuri furate. Aceștia vor fi judecați luni la Bergerac.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bandă de români, campioană la furat drujbe în Franța. Spargeri în 5 minute după același modus operandi