Antena Meniu Search
x

Video Bătrână de 80 de ani, salvată de sub dărâmături la câteva zile după cutremurul din Japonia. Peste 240 de persoane sunt încă dispărute

După mai mult de trei zile de la cutremurul devastator din Japonia, echipele de salvare au reuşit să găsească un supravieţuitor sub dărâmături.

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 14:28

Vezi și

Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din orașul Wajima. Imaginile transmise de autorităţi îi arată pe salvatori încercând să ajungă la femeia rămas blocată la parterul unei clădiri cu două etaje, prăbuşită peste ea. Din fericire, atunci când a fost scoasă din moloz, femeia era conștientă. Între timp, bilanţul seismului a ajuns, astăzi, la 92 de morţi. 

Bătrânica, salvată după mai mult de trei zile de la cutremurul devastator din Japonia

Bătrâna a ieșit încet pe o targă, înfășurată în pături. Amețită, dar conștientă, ea le-a mulțumit pompierilor, în timp ce aceștia au ridicat-o peste dărâmăturile unei case prăbușite. Ea este o supraviețuitoare a cutremurului mortal care a lovit Japonia luni. În oraș, cândva o destinație turistică populară, pompierii și salvatorii au lucrat toată noaptea pentru a-i găsi pe cei încă prinși sau dispăruți.

Și în timp ce salvările precum cea a femeii, în vârstă de 80 de ani, au oferit o fărâmă de speranță, căutarile au devenit din ce în ce mai aprigi și mai disperate. Cel puțin 242 de persoane sunt încă dispărute, potrivit CNN.

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat, ieri, că 150 de persoane au fost salvate și că echipele de intervenţie vor continua eforturile la scară largă pentru a salva cât mai multe persoane.

„Situația este teribil de provocatoare, dar până la trecerea celor 72 de ore cruciale pentru salvarea de vieți, vom face tot posibilul pentru a salva cât mai mulți oameni cu tot ce avem pe teren”, a declarat joi prim-ministrul Fumio Kishida.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Bătrână de 80 de ani, salvată de sub dărâmături la câteva zile după cutremurul din Japonia. Peste 240 de persoane sunt încă dispărute