Antena Meniu Search
x

BREAKING NEWS. ISIS a revendicat atacul de la Istanbul, din clubul Reina. Teroristul este vânat în continuare de autorităţi

Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentatul produs într-un club in Istanbul în noaptea de Anul Nou, transmite Reuters.

Vezi și

Jihadiştii Statului Islamic au revendicat atacul armat care a zguduit în noaptea dintre ani clubul Reina din Istanbul, unde au fost ucise 39 de persoane, printre care se numără inclusiv 24 de cetăţeni străini. Autorităţile turce au lansat o operaţiune masivă pentru a-l captura pe atacatorul necunoscut, care a reuşit să scape în haosul de după atac, transmite Reuters.

”În continuarea operaţiunilor binecuvântate pe care luptătorii Statului Islamic le-au condus împotriva apărătorilor crucii din Turcia, un soldat eroic al califatului a lovit unul dintre cele mai faimoase cluburi de noapte, unde creştinii petrec această sărbătoare apostată”, se arată într-un comunicat al ISIS.

The Guardian scrie că autorităţile turce au descoperit mai multe similarităţi între atentatul de la aeroportul internaţional Ataturk şi atacul armat de la clubul Reina. De asemenea, anchetatorii încearcă să investigheze dacă este vorba chiar de aceeaşi celulă teroristă a ISIS.

Până în acest moment, liderii turci au evitat să speculeze cu privire la identitatea principalului suspect sau gruparea din spatele atacului armat din Istanbul.

Atacul armat a avut loc în jurul orei locale 01.30, când aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » BREAKING NEWS. ISIS a revendicat atacul de la Istanbul, din clubul Reina. Teroristul este vânat în continuare de autorităţi