Antena Meniu Search
x

Oraşul maimuţelor: capitala unei provincii thailandeze e locul unde maimuţele au aceleaşi drepturi ca şi oamenii

Pe străzile oraşului thailandez Lopburi, turiştii pot vedea mai multe maimuţe decât oameni. Sunt mii de primate care trăiesc acolo, în libertate. Anual, localnicii le dedică un festival, în care le oferă, în semn de respect, cantităţi mari de fructe.

Vezi și

Pe străzile oraşului thailandez Lopburi, turiştii pot vedea mai multe maimuţe decât oameni. Sunt mii de primate care trăiesc acolo, în libertate. Anual, localnicii le dedică un festival, în care le oferă, în semn de respect, cantităţi mari de fructe. Au şi de ce să fie recunoscători: maimuţele atrag o mulţime de turişti.

Lopburi nu are probleme cu sărăcia datorită maimuţelor. Pentru ele, vin străini din toate colţurile planetei şi aduc astfel prosperitate localnicilor. Turiştii abia aşteaptă să-şi îmbogăţească albumele de fotografii cu pozele cu instantanee din Lopburi. La orice pas, se întâlnesc cu grupuri de maimuţe care trăiesc în libertate. Uneori, sunt şi incidente.

"Una dintre ele m-a muşcat ieri. Am fost puţin surprinsă, dar cred că a fost vorba despre una mai rea sau mai puţin prietenoasă, însă celelalte au fost foarte jucăuşe", spune o turistă.

De trei decenii a apărut tradiţia de a închina un festival maimuţelor. Oamenii le oferă un bufet cu fructe, în semn de mulţumire pentru că economia oraşului merge bine. În Lopburi, după estimările localnicilor, sunt peste trei mii de maimuţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Oraşul maimuţelor: capitala unei provincii thailandeze e locul unde maimuţele au aceleaşi drepturi ca şi oamenii