Antena Meniu Search
x

Video Cadoul Kremlinului de ziua naţională a Rusiei: 15 restaurante care copiază McDonald's. Cum arată la interior

De ziua naţională a Rusiei, armata a bătut pasul pe loc în Donbas şi a pierdut teren în sud, la Herson. La Moscova, Vladimir Putin a dat premii de excelenţă unor artişti şi oameni de ştiinţă. "Cadoul" pentru populaţie a fost deschiderea a 15 restaurante care copiază stilul lanţului McDonalds, retras din Rusia după ce a început războiul. Între timp, pe frontul din Ucraina continuă luptele dar şi întâlnirile liderilor ucraineni cu oficialii europeni.

de Redactia Observator

la 13.06.2022, 14:32

Vezi și

În Severodoneţk încă se dau lupte pentru fiecare stradă. Ruşii au bombardat din nou centrala chimică din oraş, Azot, unde s-ar ascunde şi cel puţin 300 de civili. "Batalioane ale soldaţiilor ucraineni naţionalişti încă rămân în zona industrială din jurul fabricii Azot, de unde lansează atacuri în oraş", a declarat Leonid Pasechnick, şef auto-proclamată Republică Populară Luhansk. Bătălii intense se dau şi în oraşul vecin Lisichansk. Iar ruşii au distrus un pod care lega acest oraş de Severodoneţk, întrerupând o posibilă rută de evacuare pentru civili.

Zelenski este convins că traiectoria războiului se va schimba când vin armele din Vest. O primă tranşă de blindate Gepard va ajunge din Germania în 22 iunie. "Rusia spera să captureze Donbas-ul până la începutul lunii mai. În total, 32.000 de suflete pierdute de armata rusă. Pentru ce? Ce ai obţinut, Rusia?", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. În Herson, separatiştii pro-ruşi au sărbătorit Ziua Naţională a Rusiei. Ocazie numai bună pentru emiterea primelor paşapoarte ruseşti în oraşul-port, dar şi la Melitopol.

"Cu mândrie în inimă, felicit pe toată lumea care a devenit cetăţean al acestei vaste, măreţe şi corecte naţiuni", a declarat Yevgeny Balitskiy, şef regional Zaporojie. La Kremlin, Vladimir Putin a acordat premii pentru excelenţă în cultură, artă, ştiinţă şi tehnologie. Cu acest prilej, au fost redeschise şi 15 dintre cele 280 de restaurante McDonalds, însă cu o siglă nouă, fără legătură cu brandul american. Sărbătoarea s-a încheiat cu focuri de artificii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cadoul Kremlinului de ziua naţională a Rusiei: 15 restaurante care copiază McDonald's. Cum arată la interior