Antena Meniu Search
x

"Călăul", un comandat de elită din Grupul Wagner, ucis de lunetiştii ucraineni. Ruşii confirmă decesul

Ucraina anunţă că a reuşit să elimine un militar rus de elită. Este vorba despre unul dintre comandanţii din Grupul Wagner, iar moartea sa a fost confirmată şi de partea rusă.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 17:57

"Călăul", un comandat de elită din Grupul Wagner, ucis de lunetiştii ucraineni. Ruşii confirmă decesul

Vladimir Andonov, în vârstă de 44 de ani, activa ca mercenar în cadrul Grupului Wagner, o armată privată ce desfăşoară acţiuni în Ucraina alături de armata rusă. Andonov ar fi fost împuşcat de un lunetist ucrainean, pe 5 iunie, în apropiere de oraşul Harkov. Zhambal-Zhamso Zhanaev, guvernatorul regiunii în care locuia Vladimir Andonov, a confirmat pentru presa rusă decesul acestuia. Trupul lui Andonov va ajunge în zilele următoare în regiunea în care s-a născut pentru a fi înmormântat. Alături de comandantul din Wagner a fost ucis şi un alt soldat care îl însoţea în acel moment.

Vladimir Andonov a fost poreclit "Călăul" pentru brutalitatea de care a dat dovadă în teatrele de operaţiuni în care a fost prezent, în special în ceea ce priveşte prizonierii de război. Andonov a participat la acţiunile din Crimeea, din 2014, apoi a mers în Libia şi Siria, sub "steagul" Wagner. După ce a masacrat prizonerii din zona Donbas, în 2014, colegii l-au poreclit "Călăul".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » "Călăul", un comandat de elită din Grupul Wagner, ucis de lunetiştii ucraineni. Ruşii confirmă decesul