Antena Meniu Search
x

Campionatul barbilor germane

Pentru unii nemti barba sau mustata sunt cel mai mare motiv de mandrie. Asa ca nu li se pare deplasat sa piarda ore intregi in fiecare zi pentru ingrijirea podoabei faciale. Dar o data pe an au ocazia sa fie admirati de intreaga lume

Vezi și

Posesorii celor mai interesante barbi si mustati s-au adunat intr-un orasel din Sud Vestul germaniei, iar unii au plecat de acolo cu premii.

Participantii la Campionatul german al Barbilor si-au etalat cu mandrie podoabele faciale, complicate sau doar bogate, pe strazile orasului Pforzheim. Au urmat ultimele retusuri si finisaje care au durat, pentru unii, chiar si cateva ore, cu mare consum de energie electrica si fixativ.

Concursul propriu-zis s-a desfasurat in fata publicului, dar si a unui juriu foarte exigent. Concurentii s-au intrecut in 19 categorii, intre care cioc, barba ampla, mustata, favoriti si imitarea unor barbosi celebri din istorie, literatura sau cinema.

Campionatul barbilor germane, o manifestare anuala, nu se desfasoara intamplator la Pforzheim. El este organizat de clubul local al barbosilor, foarte respectat in breasla pentru numarul mare de distinctii cucerite de-a lungul anilor. Localnicii nu s-au dezmintit nici acum si au dobandit o multime de premii, inclusiv la categoria cea mai prestigioasa: "Barba in stil liber".

Dupa premiere, concurentii si-au dat intalnire in noiembrie, la Campionatul Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Campionatul barbilor germane