Antena Meniu Search
x

Cancelarul Austriei, vizat de o nouă anchetă anticorupţie. Sebastian Kurz neagă "acuzaţiile grave" care i-au fost aduse

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă investigaţie anticorupţie, au confirmat miercuri seară procurorii austrieci, în timp ce şeful Guvernului de la Viena a respins acuzaţiile, catalogându-le drept "false".

de Redactia Observator

la 06.10.2021, 21:46

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie
Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, este vizat de o nouă anchetă anticorupţie - Profimedia

Parchetul austriac pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei (WKStA) a anunţat că Sebastian Kurz, cancelar şi lider al Partidului Popular Austriac (ÖVP), este investigat pentru abuz de încredere şi mită, conform site-ului T-online.de, citat de Mediafax. Sebastian Kurz a respins imediat acuzaţiile. "Eu sunt convins că aceste acuzaţii se vor dovedi curând ca fiind false", a afirmat cancelarul Austriei.

Partidele de opoziţie din Austria au cerut convocarea urgentă a unei sesiuni speciale a Parlamentului, pentru investigarea acuzaţiilor la adresa cancelarului. "Sunt acuzaţii grave", a declarat Pamela Rendi-Wagner, liderul Partidului Social-Democrat (SPÖ).

Sebastian Kurz, vizat de o nouă anchetă anticorupţie

Aceasta este a doua investigaţie care îl vizează pe Sebastian Kurz. În luna mai, Parchetul pentru combaterea infracţionalităţii economice şi corupţiei (WKStA) a anunţat că Sebastian Kurz este suspectat că a depus mărturie falsă la audierile de către o comisie specială în legătură cu numirea lui Thomas Schmid în Consiliul de administraţie al companiei de stat Österreichische Beteiligungs AG (ÖBAG).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cancelarul Austriei, vizat de o nouă anchetă anticorupţie. Sebastian Kurz neagă "acuzaţiile grave" care i-au fost aduse