Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Când te întorci acasă vrei să ai cald, nu să calculezi cum faci economie". Proteste în Bruxelles faţă de creşterea costului vieţii

Peste 15.000 de manifestanţi au ieşit în stradă vineri, la Bruxelles, pentru a protesta faţă de creşterii costului vieţii. Protestele au afectat sistemele de transport public şi au perturbat summitul Uniunii Europene, relatează Reuters, potrivit Agerpres"Când te întorci acasă la copii vrei să ai cald în casă. Nu ar trebui să fii nevoit să calculezi cum să faci economie de energie", a explicat unul dintre protestatari.

de Redactia Observator

la 16.12.2022, 17:20

Potrivit poliţiei din capitala belgiană, circa 16.500 de persoane au luat parte la manifestaţia organizată de sindicate din sector public care cer majorarea salariilor şi condiţii mai bune de muncă, în contextul creşterii inflaţiei în toată Europa.

"Creşteţi salariile şi pensiile!", îndemna un banner purtat de unul dintre protestatari.

În Belgia inflaţia a fost de 10,63% în noiembrie

În Belgia inflaţia a fost de 10,63% în noiembrie, în timp ce în întreaga zonă euro preţurile de consum au crescut cu circa 10%. Preţurile la gaze şi electricitate au crescut accelerat în urma invaziei ruse din Ucraina, menţionează Reuters.

"Când te întorci acasă la copii vrei să ai cald în casă. Nu ar trebui să fii nevoit să calculezi cum să faci economie de energie", a denunţat un manifestant.

Manifestaţia s-a desfăşurat paşnic, dar aeroportul din Bruxelles a anunţat că mai multe zboruri au fost anulate, iar traficul în oraş a avut de suferit, potrivit poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » "Când te întorci acasă vrei să ai cald, nu să calculezi cum faci economie". Proteste în Bruxelles faţă de creşterea costului vieţii