Antena Meniu Search
x

Candidatul extremei drepte la președinția Franței, condamnat pentru incitare la ură. A spus că migranții sunt ”hoți” și ”violatori”

Candidatul de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa, Eric Zemmour, a fost condamnat luni, la Paris, la 10.000 de euro amendă pentru incitare la ură prin afirmaţiile sale despre migranţii minori izolaţi. Zemmour a fost judecat de tribunalul corecţional pentru că i-a numit pe migranţii minori izolaţi "hoţi", "asasini" şi "violatori", la un post de televiziune.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 16:57

Candidatul extremei drepte la președinția Franței, condamnat pentru incitare la ură. A spus că migranții sunt ”hoți” și ”violatori”
Candidatul extremei drepte la președinția Franței, condamnat pentru incitare la ură. A spus că migranții sunt ”hoți” și ”violatori” - Profimedia Images

Eric Zemmour a denunţat o "condamnare ideologică şi prostească" şi avocatul său, Olivier Pardo, a anunţat că clientul său va face apel la decizia tribunalului.

Eric Zemmour nu este la prima abatere de acest fel

Deja vizat de numeroase proceduri pentru injurii rasiste, incitare la ură sau contestarea unor crime împotriva umanităţii, Eric Zemmour a fost condamnat de această dată pentru afirmaţiile de pe 29 septembrie 2029, în cadrul unei dezbateri din emisiunea "Face a l'info", de pe canalul CNews, după un atentat în faţa fostului sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, scrie Agerpres.

Zemour a spus atunci despre migranţii minori izolaţi: "Nu au ce face aici, sunt hoţi, sunt asasini, sunt violatori, asta este tot ce sunt; trebuie să-i expulzăm şi nici măcar nu trebuiau să fi venit".

Pe acelaşi subiect

Eric Zemmour este candidatul de extremă dreapta la alegerile prezidenţiale din Franţa

Circa treizeci de asociaţii s-au constituit în părţi civile, între care "SOS Rasismul", Liga drepturilor omului şi Licra, precum şi circa 20 de consilii departamentale, minorii neînsoţiţi fiind preluaţi de instituţii gestionate de departamente.

Ieşirile controversate ale lui Eric Zemmour, în vârstă de 63 de ani, constrâns la jumătatea lui septembrie să demisioneze de la CNews din cauza ambiţiilor sale prezidenţiale, i-au adus în circa zece ani 15 acţiuni în justiţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Candidatul extremei drepte la președinția Franței, condamnat pentru incitare la ură. A spus că migranții sunt ”hoți” și ”violatori”