Antena Meniu Search
x

Care sunt cele două filme ruseşti de propagandă interzise la cinema de Ministerul Culturii: "Este inacceptabil"

Arhiva Naţională de Filme reziliază contractul pentru difuzarea a două filme considerate propagandă rusă şi care urmau să fie proiectate la Cinema Eforie şi Cinema Union, a anunţat miercuri, ministrul Culturii, Raluca Turcan.

de Redactia Observator

la 10.04.2024, 12:43

Care sunt cele două filme ruseşti de propagandă interzise la cinema de Ministerul Culturii: "Este inacceptabil"
Care sunt cele două filme ruseşti de propagandă interzise la cinema de Ministerul Culturii: "Este inacceptabil" - Profimedia

"Este inacceptabil ca astfel de producţii cinematografice, vădit propagandistice, finanţate de statul rus, în contextul războiului declanşat de Rusia în Ucraina, să beneficieze de spaţii de difuzare în cinematografe publice", a transmis Raluca Turcan pe Facebook. 

Filmele, "Provocarea" (2023) şi "Vremea celor dintâi" (2017) urmau să fie proiectate pe 12 aprilie în cinematografele din subordinea Ministerului Culturii 

Filmul rusesc, intitulat ''The challenge'' ("Provocarea"), spune povestea unui medic, interpretat de actriţa Iulia Peresild, căreia i se cere să meargă pe Staţia Spaţială Internaţională pentru a salva viaţa unui cosmonaut rănit. Rusia a trimis un actor şi un regizor de film pentru o perioadă de 12 zile pe ISS în octombrie 2021 pentru a filma scene de la bordul laboratorului care orbitează. Filmul a fost un proiect comun al agenţiei spaţiale Roscosmos şi al reţelei de televiziune ruse Channel One.

 "Vremea celor dintâi" (regia Dmitri Kiselev, 2017) este un film despre cursa spațială dintre URSS și SUA, mai exact povestea misiunii spațiale "Voskhod 2" din 1965, când cosmonautul Alexei Leonov a devenit prima persoană care a efectuat o plimbare în spaţiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Care sunt cele două filme ruseşti de propagandă interzise la cinema de Ministerul Culturii: "Este inacceptabil"